علل بروز مشکلات رفتاری در وهله اول به وضعیت جسمانی فرد برمی گردد. خانمها نسبت به این مسئله در مقایسه با آقایان آسیب پذیرترند که علت را باید مربوط به تغییرات هورمونی که در دوران عادت ماهیانه، زایمان و پس از یائسگی در بدن اتفاق میافتد، دانست. اما اینها تنها عوامل زمینه ساز نیستند..
در این باره نباید علل روانشناسی را نادیده گرفت که از این جمله میتوان به شرایط زندگی خصوصی و شغلی فرد نیز اشاره کرد. اگر زندگی شما شیرین باشد، روابط کاری و شغل خوبی داشته باشید، مشکل و رنجشی تهدیدتان نکند احتمال کمتری وجود دارد که مبتلا به تغییرات ناگهانی اخلاقی شوید. البته اتفاقات روزمره تأثیرات یکسانی بر افراد ندارند.
مهمترین عوامل زمینه ساز بروز تغییرات رفتاری
چنانکهگاه افرادی را میبینیم که به رغم مشکلات و سختیها به خوبی میتوانند بر رفتار خود کنترل داشته باشند. در واقع، استرسها و مدیریت کم و بیش صحیح بر آنها با گذشته و دوران کودکی ما در ارتباط است. چرا بد اخلاق می شویم کسانی که با تنهایی، رهاشدگی و آسیبهای روحی بزرگ شدهاند، در آینده نیز نمیتوانند به خوبی بر فشارهای روحی غلبه کنند و غالباً دچار مشکلات رفتاری خواهند شد.
علائم نشان دهنده اختلالات رفتاری و شرایط بروز مشکل برای فرد و اطرافیانش قبل از هر چیز باید اشاره کرد که تغییرات رفتاری یک پدیده عادی روانشناسی است که برای همه اتفاق میافتد؛ با این حال ممکن است به شکل خاصی تغییر حالت دهد و بیمار گونه شود. در این شرایط از نظر روانشناسی به آن ادواری خوبی
علل بروز مشکلات رفتاری در وهله اول به وضعیت جسمانی فرد برمی گردد
(نوعی اختلال خلقی به صورت نیمه شیدایی و افسردگی) و در مورد حادتر دوشخصیتی گفته میشود. این افراد از یک وضعیت سرخوشی و هیجان به افسردگی شدید میرسند. البته ممکن استفرد دچار آسیب پذیری، غم، ناراحتی و فرو رفتن در خود شود. در نتیجه، مشکلاتی را با خانواده و همچنین در محیط کارش خواهد داشت. واضح است که اطرافیان او نیز از این مسئله رنج میبرند. او علت غم و اندوهش را نمیداند. آنها غالبا نزدیکان را در شعف خود همراه میکنند و لحظهای بعد به ناراحتی خود فرو میبرند. فراموش نکنید کسانی که حقیقتا دچار اختلالات اخلاقی هستند، برای کسب آرامش به سراغ مواد مخدر و مشروبات الکی نیز میروند.
● نحوه کنترل بر تغییرات خلقی
در موارد شدید و خصوصا برای بیماران دو شخصیتی درمانهای دارویی توصیه میشود. در رابطه با شرایط عادیتر که در دامنه آن بسیاری از ما حضور داریم، بهتر است با یک روان درمانگر مشورت شود. به این ترتیب به روانشناس اجازه میدهید تا عللی را که باعث عدم کنترل صحیح شما بر شرایط استراس زا میشود شناسایی کند.
به علاوه، امتحان روش درمانی رفتاریشناختی که فقط به جنبههای زندگی در حال حاضر میپردازد توسط روان درمانگر صورت میگیرد و او در واقع به شرایط گذشته زندگی بیمار کاری ندارد. علاوه بر درمان، مسافرت و بهرهمندی از نور خورشید خصوصا در ماههای آبان و فروردین بسیار مفید خواهد بود. چرا بد اخلاق می شویم همچنین فعالیت ورزشی منظم چرا بد اخلاق می شویم را نیز در برنامه روزانه خود بگنجانید، چرا که ورزش باعث تولید آندورفین در بدن شده این ماده خلق و خو را تنظیم میکند.
شیوه برخورد مناسب با مبتلایان به این مشکل هرگز به صورت رو در روبا چنین اشخاصی مخالفت نکنید. مطمئنا عمل به این چرا بد اخلاق می شویم شیوه آسان نخواهد بود، اما به محض اینکه نخستین نشانههای اختلال رفتار را در همسر یا یکی از نزدیکانتان دیدید، سعی کنید به آرامی با او گفتگو کنید؛ اما قضاوت و حمله را وارد بحث نکنید. بکوشید با آرامش، عشق و محبت او را قانع کنید تا بهترین راه یعنی مشورت با روانشناس را انتخاب کند.