در هفته گذشته رویدادهای بزرگی در خاورمیانه رخ داد که در آینده ای نه چندان دور، چهره این منطقه استراتژیک و مهم جهان را کاملاً دگرگون خواهد کرد.
حمله ناگهانی حماس به اسرائیل، دقیقاً ۵۰ سال پس از جنگ یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ رخ داد.
در آن زمان، حمله کشورهای عربی به رهبری مصر، پس از ۶ روز به شکست مصر و سوریه انجامید. تا حالا نیز ابعاد جنگ و تلفات در بین اسرائیل و غزه بی سابقه است. دولت اسرائیل به مردم گفته که باید خود را برای یک جنگ طولانی آماده کنند.
ناظران سیاسی معتقدند که گروه تروریستی حماس، بدون حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران، هرگز نه به تجهیزات نظامی مجهز میشد و نه جرات و جسارت چنین حمله بزرگ و همه جانبه ای را به خود می داد.
بعضی از سناتورهای آمریکایی خواستار توقیف مجدد ۶ میلیارد دلار پول آزاد شده ایران هستند که هنوز در بانکهای قطر است. باور این سناتورها این است که مبلغ به این بزرگی، باعث جسورتر شدن جمهوری اسلامی شده است که حامی گروههای مذهبی و تروریستی حماس، حزب الله و سایر گروههای نیابتی خودش است.
تاکنون هزاران نفر از مردم بیگناه از هر دو طرف کشته و زخمی شده و هزاران ساختمان در غزه و اسرائیل ویران شدهاند.
گروه تروریستی حماس با نشان دادن سرهای بریده شده اسرائیلیها در اینترنت، به جهانیان ثابت کرد که از نظر توحش، دست کمی از داعش ندارد.
جنگهای جهان در طول تاریخ، همواره از طرف رهبران سیاسی و مذهبی بوده است. ولی در عین حال، این مردم عادی بوده و هستند که جانشان را از دست داده و میدهند.
آنچه که از نظر ناظران در این جنگ مسلم به نظر میرسد، این است که اسرائیل به زودی به منطقه پرجمعیت باریکه غزه حمله خواهد کرد.
در حال حاضر تعداد زیادی از نیروهای اسرائیلی، شامل واحدهای زرهی و گردانهای تانک در جنوب اسرائیل در نزدیکی مرز غزه تجمع کردهاند.
با ادامه حملات هوایی اسرائیل، تعداد بیشتری از مردم غزه به دنبال سرپناهی در مدارس و بیمارستان ها هستند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و بنی گانتز، رهبر مخالفان، برای تشکیل یک «دولت اضطراری» به توافق رسیدند. یک «کابینه جنگ» نیز با حضور نتانیاهو، گانتز و وزیر دفاع این کشور تشکیل خواهد شد. معنی این وضعیت این خواهد بود که در دوران جنگ «هیچ لایحه یا تصمیم دولتی که مربوط به جنگ نباشد» در اولویت قرار نمی گیرد و تمام انتصابات ارشد دولتی، در دوران جنگ به طور خودکار تمدید می شود.
حملات هوایی اسرائیل ادامه دارند و کمبود مواد غذایی در نوار غزه گزارش شده و سوخت تنها نیروگاه برق، رو به اتمام است.
پس از حمله مرگبار حماس به جنوب اسرائیل، وزیر دفاع این کشور دستور محاصره کامل و قطع آب و برق و گاز غزه را صادر کرده بود.
حدود ۲/۳ میلیون نفر ساکن غزه هستند که چند صد هزار نفرشان بیخانمان شدهاند.
همه کشورهای دموکراتیک و آزادیخواه جهان، حمله ناگهانی حماس را که باعث کشته شدن غیرنظامیان بیگناه شده است، محکوم کرده اند. ولی هنگامی که حماس، حمله ناگهانی خود را به اسرائیل آغاز کرد، طرفداران جمهوری اسلامی در ایران جشن و پایکوبی و آتش بازی به راه انداختند و زمانی که تعداد کشته شدگان اسرائیلیها به ۱۰۰۰ نفر رسید، یکی از نشریات وابسته به رژیم جمهوری اسلامی ایران، نوشت: هزارتایی شدیم.
چه چیزی در ایدئولوژی حکومت جمهوری اسلامی وجود دارد که این چنین عاشق کشت و کشتار مردم بیگناه میشوند؟ مرگ و کشتار و نابودی را جشن گرفتن، روشی غیر انسانی است.
دولت اسرائیل پس از دیدن این همه خسارات جانی و مالی، تصمیم گرفت کار گروه حماس را یکسره کند از سوی دیگر، ارتش اسرائیل مجبور شد تا با گروه حزب الله لبنان نیز مقابله به مثل کرده و با موشک جواب آنها را بدهد.
بسیاری از مفسران سیاسی و سیاستمداران انگشت خود را به سوی دولت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفتهاند و مقصر اصلی این جنگ را رژیم حاکم بر ایران میدانند.
به همین جهت، خامنهای، رهبر رژیم جمهوری اسلامی منکر ارتباط با گروه تروریستی حماس شده است. اما هنوز جمهوری اسلامی ایران، کاملاً از خطر نجسته است و ممکن است آتش این جنگ خانمان سوز، دامان رژیم ملایان را هم بگیرد.
آنچه که یقین است، پس از این جنگ، دنیا با خاورمیانه جدیدی روبرو خواهد شد.