بر اساس برآورد آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، تعداد موارد ابتلا به سرطان در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ به سرعت افزایش پیدا خواهد کرد. سازمان جهانی بهداشت، عامل این افزایش را سیگار، الکل، چاقی و آلودگی هوا اعلام کرده است.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان پیشبینی میکند که تعداد موارد ابتلا به سرطان در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ تا میزان ۷۷ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. این موسسه مستقر در لیون فرانسه که بخشی از سازمان جهانی بهداشت است، عامل این افزایش را سیگار، الکل، چاقی و آلودگی هوا اعلام کرده است.
این گزارش میافزاید که در سال ۲۰۲۲، بیست میلیون مورد جدید سرطان تشخیص داده شد و پیشبینی میشود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ با ۷۷ درصد افزایش به ۳۵ میلیون نفر در سال برسد.
بر اساس اعلام آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، از هر پنج نفر یک نفر در طول زندگی خود به سرطان مبتلا میشود و از هر ۹ مرد، یک نفر و از هر ۱۲ زن، یک نفر در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهد.
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان میگوید که رشد جمعیت و افزایش طول عمر مردم از جمله عواملی است که آمار موارد ابتلا به سرطان تا سال ۲۰۵۰ را بالا میبرد. علاوه بر این، تغییر سبک زندگی و افزایش مصرف دخانیات و مشروبات الکلی و چاقی و همچنین آلودگی هوا نیز در این تغییر نقش دارند.
سرطان سینه در زنان، سرطان ریه در مردان
سازمان جهانی بهداشت، همچنین بیشترین افزایش موارد جدید سرطان را در توسعهیافتهترین کشورهای جهان پیشبینی کرده است. بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، این کشورها ۴.۸ میلیون مورد بیشتر ابتلا به سرطان خواهند داشت.
هر چند به نسبت جمعیت، کشورهایی که در پایینترین سطح شاخص توسعه انسانی سازمان ملل قرار دارند، شاهد بیشترین میزان افزایش موارد ابتلا، به میزان ۱۴۲ درصد خواهند بود.
گزارش سازمان بهداشت جهانی تعداد موارد تشخیص سرطان در سال ۲۰۲۰ را ۱۹.۳ میلیون مورد عنوان کرده ولی در عین حال، یادآور میشود که با توجه به تغییر مداوم روشهای تشخیص، چنین مقایسههایی در عمل بسیار دشوارند.
این گزارش میافزاید در سال ۲۰۲۲، تعداد ۹.۷ میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به سرطان از دست دادهاند و شایعترین انواع سرطان نیز سرطان ریه، سینه و روده بزرگ بوده است. در زنان، به ترتیب شایعترین انواع سرطان، سرطان سینه، سرطان ریه و روده بزرگ گزارش شده است. بر اساس این گزارش، در مردان، سرطان ریه شایعترین نوع سرطان است و پس از آن، سرطان پروستات و روده بزرگ قرار دارد.
سرطان ریه عامل بیشتر مرگ و میرها است
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان میگوید این دادهها که با بررسی آمارهای ۱۸۵ کشور به دست آمده است نشان میدهند که سرطان ریه در سال ۲۰۲۲، دو و نیم میلیون نفر را مبتلا کرده که این ۱۲.۴ درصد از کل موارد ثبت شده سرطان به شمار میرود.
بر این اساس ۲.۳ میلیون زن نیز مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شدهاند که برابر با ۱۱.۶ درصد از کل موارد ابتلا به سرطان است. موارد دیگر بر اساس این آمار، سرطان روده بزرگ و پس از آن سرطان پروستات و معده گزارش شده است.
کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در آلمان
سرطان همچنان یکی از شایعترین علل مرگ و میر در آلمان محسوب میشود اما اداره فدرال آمار در آلمان گزارش داده است که در سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۴ میلیون نفر به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانهای این کشور تحت درمان قرار گرفتهاند که این عدد، پایینترین سطح در ۲۰ سال گذشته به شمار میرود.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
بر اساس این گزارش، اکثر بیماران سرطانی افراد مسن هستند و در سال ۲۰۲۲، بیش از نیمی از آنها در گروه سنی بین ۶۰ تا ۷۹ ساله بودهاند و پنج درصد از بیماران سرطانی نیز زیر ۴۰ سال سن داشتند.