رسانههای ایران از «گم شدن بخشی از جمجمه یک پسر ۱۴ ساله در میناب» خبر دادند. مسوولان علوم پزشکی هرمزگان و بیمارستان مدعیاند او چهارشنبه گذشته، «با موفقیت» جراحی شده اما درباره چرایی این اتفاق توضیحی نداده و گفتهاند «اگر کوتاهی شده باشد» با عوامل آن برخورد قانونی میکنند.
«حمزه»، نوجوان ۱۴ سالهای است که روز نهم خرداد امسال بر اثر تصادف با موتور سیکلت آسیب مغزی دید و به بیمارستان «حضرت ابوالفضل» در میناب منتقل و حین جراحی اولیه به دلیل «متورم شدن مغز»، بخشی از جمجمهاش برداشته شد.
قرار بود «پس از بهبود» این بخش از جمجمه دوباره به حمزه پیوند زده شود اما آنطور که پدر این نوجوان به خبرگزاری فارس گفته است، وقتی روز دوشنبه ۲۳ مرداد برای این عمل به بیمارستان میروند، کادر درمانی به آنها اطلاع میدهد که جمجمه «در محل نگهداریاش نیست».
حسن زارعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، روز پنجشنبه ۲۶ مرداد در واکنش به نگرانیهای عمومی درباره گم شدن بخشی از جمجمه این بیمار گفت که حمزه چهارشنبه گذشته تحت عمل جراحی «کرانیوپلاستی» قرار گرفته و «جاگذاری مش» در جمجمه او انجام شده است.
کرانیوپلاستی با مش تیتانیوم یک نوع جراحی بازسازی جمجمه است که در آن بهجای جمجمه خود فرد، از ایمپلنتهای تیتانیومی برای اصلاح بخش صدمه دیده استخوان استفاده میشود.
زارعی توضیحی درباره سرنوشت این جمجمه گمشده نداد و تنها برداشتن بخشی را در تمام دنیا «مرسوم و بخشی از روند درمان» خواند و از مردم خواست که به مجموعه درمانی «اعتماد کامل» داشته باشند.
این مقام مسوول همچنین گفت که «مسایل مطرح شده در حال بررسی کارشناسی بوده» و «در صورتی که همکاران بیمارستان اقدامی خارج از اصول علمی و موارد قانونی انجام داده باشند» اقدامات لازم انجام و با افراد خاطی برابر مقررات برخورد میشود.
میثم صالحی، رییس بیمارستان «حضرت ابوالفضل» میناب هم در واکنشی مشابه و بیآنکه توضیحی درباره چرایی گم شدن بخشی از جمجمه یک بیمار بدهد، گفت که درباره «سوالات و ابهامات» پیش آمده «بررسیها در حال انجام است» و «چنانچه کوتاهی صورت گرفته باشد» طبق قانون با عوامل آن برخورد قانونی میشود.
به گفته مسوولان درمانی هرمزگان، حمزه هماکنون «علائم حیاتی نرمال دارد» و از بخش مراقبتهای ویژه ترخیص شده و در بخش جراحی بیمارستان بستری است.