جایزه بینالمللی حقوق بشری لودویک ترارو ۲۰۲۲، امروز جمعه ۲۶ خرداد، در آمستردام، پایتخت هلند، طی مراسمی به امیرسالار داوودی، وکیل ایرانی زندانی اهدا شد.
جایزه بینالمللی حقوق بشری لودویک تراریو سال ۱۹۸۴ در فرانسه راهاندازی شد و هر ساله به وکلایی که با کار و فعالیتهای خود به دفاع از حقوق بشر پرداختهاند، اهدا میشود.
این جایزه امروز در مرکز کانون وکلای هلند و در غیاب این وکیل زندانی به او اعطا شد.
هیأت داوران اعلام کرد با اعطای این جایزه به امیرسالار داوودی قصد داشت خدمات ارزشمند او را مورد تقدیر قرار دهد که شجاعانه وکالت و دفاع از مدافعان حقوق بشر را بر عهده میگرفت بهطوری که جان و امنیت خود را به خطر میانداخت.
مهرانگیز کار و نسرین ستوده، دو وکیل زن ایرانی هم سالهای قبل این جایزه را دریافت کرده بودند. سال ۱۹۸۵ نیز زمانی که نلسون ماندلا، رهبر جنبش ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی زندانی بود، جایزه لودویک ترارو به او اهدا شد.
برتراند فاورو، رئیس انجمن لودویک ترارو، فدریکو کاپلیتی، از اعضای کانون وکلای اتحادیه اروپا، آنتون لانا، مدیر موسسه ملی فارنسیک حقوق بشر ایتالیا در این مراسم سخنرانی کردند. شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل نیز طی پیامی ویدیوی سخنرانی کرد.
طناز کلاهچیان همسر امیرسالار داوودی و دختر آنها نیز در این مراسم حضور داشتند و به نیابت از آقای داوودی جایزه به آنها تحویل داده شد.
شیرین عبادی، از انجمن لودویک ترارو تشکر کرد که از همکاران زندانی او در ایران قدردانی کردند.
امیرسالار داوودی، وکیل پایه یک دادگستری، یکی از وکلایی است که همواره وکالت پروندههای سیاسی و مدافعان حقوق بشر را بر عهده گرفته و بارها احضار، بازداشت و زندانی شده است.
سال ۱۳۹۸ آقای داوودی به همراه محمد نجفی، عبدالفتاح زندانی و نسرین ستوده، جایزه حقوق بشر شورای انجمنهای حقوقی و وکلای اروپا را دریافت کرد.
آقای داوودی ۲۹ آبان ۱۳۹۷ با یورش نیروهای امنیتی به محل کارش بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. نیروهای امنیتی همان روز بدون مجوز رسمی محل کار و منزل شخصی آقای داوودی را مورد تفتیش قرار دادند.
این وکیل مدافع حقوق بشر بعد از بازداشت بیش از شش ماه در بند ۲۴۱ زندان اوین در سلول انفرادی سپری کرد و در این مدت از حق ملاقات با خانواده محروم ماند.
امیرسالار داوودی مدیر یک کانال تلگرامی به نام «بدون رتوش» بوده که در آن مطالب انتقادی درباره سیستم قضایی و حکومت جمهوری اسلامی منتشر میکرد.
آقای داوودی به دلیل مدیریت کانال تلگرانی بدون روتوش به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است. شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین اتهامات دیگری از جمله «همکاری با دولتهای متخاصم از طریق مصاحبه با شبکه تلویزیونی صدای آمریکا» و «آموزش گروهی با هدف براندازی» در فروردین ماه ۱۳۹۸ متوجه آقای داوودی کرد و پرونده او به شعبه پانزدهم دادگاه انقلاب اسلامی تهران که به جرائم امنیت ملی رسیدگی میکند، ارجاع شد.
خرداد ماه ۱۳۹۸ دادگاه انقلاب امیرسالار داوودی را جمعا به ۳۰ سال زندان و تحمل ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم کرد.
بعد از درخواست تجدید نظر، آقای داوودی با چهار اتهام »همکاری با دولت دشمن از طریق مصاحبه»، «تبلیغ علیه نظام»، «توهین به مقامات» و «تشکیل گروه برای براندازی دولت» مجرم شناخته شد و طبق قانون مجازات اسلامی، اشد مجازات یعنی ۱۵ سال زندان برای او قطعی شد.
علاوه بر این موارد، بعد از اعتراض امیرسالار داوودی، آذرماه ۱۴۰۰ شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران او را به اتهام «توهین به رهبری»، به دو سال حبس، «اتهام تشویش اذهان عمومی» به دو سال حبس و همچنین به اتهام «تشکیل گروه» به ۱۰ سال حبس محکوم کرد. او مجموعا به ۱۴ سال زندان محکوم شد که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، نهایتا ۱۰ سال از این حکم قابل اجرا خواهد بود.
آقای داوودی از تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۱، جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان منتقل شد.