فرماندهی مرکزی آمریکا ادعای حوثیها دایر بر حمله به ناو هواپیمابر دوایت آیزنهاور در دریای سرخ را تکذیب کرده است. حوثیها همزمان مدعی حمله به چهار کشتی در بندر حیفا در شمال اسرائیل شدهاند.
حوثیها پیشتر گفتند که به این ناو هواپیمابر در دریای سرخ حمله کردهاند و این عملیات به «اهداف مورد نظر» دست یافته است، اما جزئیاتی ارائه نکردند.
سنتکام بعد از ظهر شنبه به وقت واشنگتن در بیانیهای نوشت: «ادعاهای اخیر دایر بر حمله موفق نیروهای حوثی به ناو هواپیمابر دوایت دی.آیزنهاور کاملا کذب است.»
ناو آیزنهاور که ماموریت آن در دریای سرخ در روز شنبه پایان یافت و موقتا به دریای مدیترانه میرود، بعد از حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل به منطقه اعزام شده بود.
پنتاگون در بیانیهای گفت که این ناوگروه ضربت «از کشتیهای درحال عبور از دریای سرخ، باب المندب و خلیج عدن حفاظت میکرد، دریانوردان بیگناه را در پی حملات غیرقانونی حوثیهای تحت حمایت ایران نجات داد و به بازدارندگی در برابر حملات بیشتر کمک کرد.»
پنتاگون اعلام کرد که ناو هواپیمابر تئودور روزولت بعد از کامل کردن تمرینهایی در اقیانوس آرام به خاورمیانه خواهد رفت.
سنتکام در بیانیهاش همچنین نوشت که نیروهای آن در ۲۴ ساعت گذشته سه شناور بیسرنشین هدایت شونده حوثیها را در دریای سرخ منهدم کردهاند.
براساس این بیانیه حوثیها در این فاصله سه موشک بالستیک ضدکشتی را از ناحیه تحت کنترل خود در یمن به سوی خلیج عدن شلیک کردند اما «کسی در این حملات مجروح نشد یا خسارات قابل توجهی از سوی کشتیهای آمریکا، ائتلاف یا کشتیهای تجاری گزارش نشد.»
شورشیان حوثی اوایل روز یکشنبه در ادعایی تازه گفتهاند که در یک عملیات مشترک نظامی با «مقاومت اسلامی عراق» چهار کشتی را در بندر حیفا در شمال اسرائیل هدف گرفتهاند.
به گزارش رویترز یحیی سریع، سخنگوی نظامی حوثیها، در یک بیانیه تلویزیونی گفت که این دو گروه روز شنبه حملاتی پهپادی به دو کشتی حمل سیمان و دو کشتی باری انجام دادند.
او گفت که کشتیها متعلق به شرکتهایی بود که «ممنوعیت ورود به بنادر فلسطین اشغالی را نقض کردند.»
ارتش اسرائیل به این خبر واکنشی نشان نداده است.
عبارت «مقاومت اسلامی عراق» به مجموعهای از گروههای شبهنظامی شیعه شامل کتائب حزبالله اطلاق میشود که سابقه طولانی در هدف قراردادن پایگاههای آمریکا در عراق و سوریه دارند.
یحیی سریع همچنین ادعا کرد که حوثیها با استفاده از پهپاد به کشتی «شورتورن اکسپرس» در دریای مدیترانه حمله کردهاند.
او گفت: «این دو عملیات با موفقیت به اهداف مورد نظر دست یافت، و این ضربات دقیق و مستقیم بود.»
این ادعاها از سوی سایر منابع تایید نشده است و بیبیسی قادر به تایید آنها نیست.
این گروه پیشتر ادعا کرد که به کشتی تجاری «ترنسورلد نَویگِیتر» در دریای عرب حمله کرده است اما به زمان آن اشاره نکرد.
به نظر میرسد حملات شورشیان حوثی به خطوط کشتیرانی در هفتههای اخیر شدت گرفته باشد.
هفته قبل گزارش شد که یک کشتی باری به نام «توتور» چند روز بعد از آنکه حوثیها به آن حمله کردند غرق شده است. یک خدمه این کشتی در این حمله مفقود شده بود.
این دومین کشتی است که در حملات حوثیها غرق میشود.
همچنین در حملات قبلی این گروه سه ملوان دیگر کشته شده بودند.
این حملات درحالی شدت میگیرد که ناوهای آمریکایی تقریبا به طور روزانه مشغول رهگیری پرتابهها یا شناورهای انفجاری این گروه بودهاند.
گروه مسلح حوثی خود را بخشی از «محور مقاومت» تحت رهبری ایران علیه اسرائیل، آمریکا و غرب میداند.
این گروه از نوامبر پارسال به «نشانه همبستگی با فلسطینیها» به کشتیهایی حمله میکند که مدعی است به اسرائیل مرتبط هستند.