مرکز امنیت ملی سایبری بریتانیا نسبت به حملات هکرهای دولتی مستقر در ایران و روسیه هشدار داده است. این مرکز بررسیهای سایبری گستردهای بر حملات سایبری روسیه و در ایران انجام داده . اکثر فعالیتهای آنها در سال ۲۰۲۲ را شناسایی کرده است.
در گزارش مرکز امنیت ملی سایبری بریتانیا که روز پنجشنبه، ششم بهمن، منتشر شده، در مورد شیوهها و تاکتیکهایی را که هکرهای ایران و روسیه در این نوع حملات به کار میبرند، آمده است: «هکرها سعی میکنند اهدافی را که انتخاب میکنند به گشودن لینکها یا ایمیلهای مخرب ارسالی ترغیب کنند.»
بر اساس این گزارش، افراد دانشگاهی، کسانی که در نهادهای دفاعی، سازمانهای دولتی و غیر دولتی و اندیشکدهها کار میکنند، و همچنین سیاستمداران، روزنامهنگاران و فعالان سیاسی و مدنی هدف بیشتر این حملات سایبری بودهاند.
در گزارش این مرکز همچنین آمده که این حملات سایبری به صورت ویژه محققانی که را که بر روابط ایران و روسیه تخقیق کردهاند، هدف خود قرار دادهاند. ارسال دعوتنامههای جعلی برای حضور در کنفرانس یا مشارکت در نشستهای زوم با کدهای جعلی از جمله راههای مورد استفاده هکرهای ایران و روسیه ذکر شده است.
این سازمان همچنین در مورد گروه هکری با نام «بچه گربههای ملوس» وابسته به ایران اطلاعاتی را منتشر کرده است. از گروههای شاخص هکری روسیه هم نام گروه «رودخانه سرد» در این گزارش آمده است.
در این گزارش همچنین با شناسایی برخی از حملات این گروههای هکری نظیر هک کردن ایمیلهای رئیس سرویس اطلاعات خارجی بریتانیا، سیآیسی و نفوذ به آزمایشگاههای هستهای آمریکا، گفته: «از زمان جنگ روسیه در اوکراین، حملات گروه روسی در بریتانیا علیه اهداف مورد نظر افزایش یافته است. همزمان حملات مشابه گروه روسی علیه سایر کشورهای عضو ناتو بیشتر شده است.»
بر اساس گزارشها در ماههای اخیر پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، ایران و روسیه همکاریهای خود را به ویژه در زمینه تسلیحات نظامی افزایش دادهاند و به همین دلیل هفته گذشته پارلمان اروپا به لایحه طرح تروریستی خواندن سپاه پاسداران، رای مثبت داد.
مرکز امنیت ملی سایبری بریتانیا توصیه کرده که برای جلوگیری از این حملات کاربران باید از رمزهای عبور قوی و جداگانه برای حسابهای ایمیلی خود استفاده کنند، احراز هویت دو مرحلهای را فعال کنند، از تجهیزات و شبکههای خود با بهروز نگه داشتن آنها محافظت کرده و در هر تماس یا دریافت لینک هوشیار باشند.
پیشتر در ماه گذشته ایالات متحده آمریکا پس از حمله سایبری مخرب هکرهای ایرانی به بخشهای دولتی آلبانی، یکی از کشورهای عضو ناتو، تحریمهای جدید علیه برخی از مراکز سایبری جمهوری اسلامی وضع کرد.