بازداشت و مرگ مهسا امینی همچنان با موج واکنشهای اعتراضی چهرههای سرشناس ورزش ایران همراه است. گفتوگو با وحید سرلک در این مورد.
در پی مرگ مهسا امینی پس از بازداشت او توسط نیروهای حکومتی در جمهوری اسلامی، صحنه ورزش ملی ایران هم شاهد موج اعتراضی بسیاری از سلبریتیهای ورزش کشور بوده است.
واکنش اعتراضی چهرههای سرشناس ورزش ایران این بار به شکل گستردهتری در مقایسه با دفعات پیشین در چارچوب همبستگی با اعتراضات مردمی در ایران، مشاهده میشود.
علی کریمی با انتشار پستی با استفاده هشتگهای “مهسا امینی” و “ایران” در اینستاگرام خاطرنشان کرد: «یه سریها سال ۵۷ فهمیدن. یه سریها سال ۶۷ فهمیدن. یه سریها سال ۸۸ فهمیدن. یه سریها سال ۹۶ فهمیدن. یه سریها سال ۹۸ فهمیدن. یه سریها سال ۱۴۰۰ فهمیدن. وای به حال اونایی که هنوز نفهمیدن.»
این چهره محبوب و مردمی ایران در توئیتر نیز اشاره کرده است که “فرزندان آنها میروند. فرزندان ما میمیرند.”
حسن یزدانی نیز پس از کسب مدال نقره کشتی آزاد قهرمانی ۲۰۲۲ جهان در وزن ۸۶ کیلوگرم در حساب اینستاگرام خود نوشت: «کاممان از اتفاقات اخیر تلخ است و میلی برای نوشتن نیست. درگذشت مهسا (ژینا) امینی را به خانواده محترم ایشان و تمام مردم ایران تسلیت میگویم.»
کامران قاسمپور هم پس از کسب مقام قهرمانی و مدال طلای وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد جهان، در اینستاگرام این پیام را منتشر کرد: «متاسفانه این روزها به خاطر داغ امیرحسین خادمی و مهسا (ژینا) امینی حال خوبی نداریم و لذت پیروزیها در کام ما به تلخی گراییده شده است.»
علی دایی، اسطوره فوتبال ایران نیز در اینستاگرام این واکنش را نسبت به مرگ مهسا امینی ابراز کرد: «چه به روزگار این سرزمین آوردید؟ دخترم میپرسد چه اتفاقی افتاده؟ چه پاسخی دارم؟ به کدامین گناه؟»
فرهاد مجیدی، سرمربی و کاپیتان پیشین تیم استقلال تهران و ملیپوش سابق فوتبال ایران هم در اینستاگرام نوشت: «این غمانگیزترین حالت غمگین شدن است.»
چرا این بار واکنش اعتراضی سلبریتیهای ورزش ایران در قبال سرکوبها از سوی حکومت جمهوری اسلامی در مقایسه با موارد مشابه در سالهای گذشته، گستردهتر است؟
در گفتوگو با وحید سرلک، ملیپوش پیشین جودو ایران، مربی جودو در بوندسلیگای آلمان و مربی تیم ملی تاجیکستان، به بررسی این پرسش با جوانب متفاوت آن و نیز پیامدهای احتمالی این موضوع پرداختهایم.