مشکل سیاهی زانو و سرآرنج هاست، مشکلی رایج که بسیاری از خانم ها را آزار می دهد تا جایی که حتی در خانه خودشان یا در میان زن های دیگر نمی توانند لباس های دلخواه شان را بپوشند چراکه سیاهی های زانو و آرنج بیش از هر چیز جلب توجه کرده و به زیبایی زنانه آنها خدشه وارد می کند. در اینجا سعی کرده ایم از جنبه های مختلف این مشکل را بررسی کنیم یعنی اول در مورد علل آن صحبت کنیم و بعد راه حل پزشکی و غیرپزشکی متفاوتی را برای بهبود این حالت ارائه دهیم، البته مسلم است که اگر به پزشک مراجعه کنید راه حل هایی متناسب با نوع پوست شما ارائه خواهد داد.
چرا آرنج و زانو سیاه می شوند
رعایت نکردن بهداشت:
عدم رعایت بهداشت و تجمع سلول های مرده در نواحی آرنج و زانو می تواند یکی از علل تیرگی پوست این ناحیه مخصوصا در کودکان باشد.
اصطکاک مداوم:
آرنج و زانو نواحی ای هستند که بیشتر درمعرض تماس با محیط و اصطکاک با البسه، مبل، فرش، میز قرار می گیرند و این آسیب های مکرر ومداوم سبب افزایش ضخامت پوست در این نواحی و تیره شدن آنها می شود.
سر زانو نشستن و لم دادن روی آرنج:
فشار و اصطکاک ناشی از این حرکات باعث افزایش ضخامت و تیرگی زانو و آرنج می شود.
تماس زیاد با نور آفتاب: کسانی که تماس زیادی با نور آفتاب دارند و این نواحی در معرض آفتاب قرار گیرد به دلیل تولید ملانین بیشتر پوست ظاهری تیره به خود می گیرد.
خشکی پوست:
خشکی باعث می شود که پوست استعداد بیشتری برای تیره شدن داشته باشد. پوست زانو و آرنج غدد سباسه (چربی) کمتری نسبت به سایر قسمت های بدن دارد بنابراین بیشتر احتمال خشک شدن دارد.
بعضی بیماری ها: از جمله سندرم آدیسون، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCO) و تغییرات هورمونی که در بارداری رخ می دهد از علل تیرگی پوست این نواحی است.
اگر برای سفید شدن عجله ندارید
اگر پوست حساسی دارید و فعلا عجله زیادی برای سفید شدن پوست تان ندارید پیشنهاد می کنیم سراغ کرم های روشن کننده حاوی هیدروکینیون بروید که می توانند به روشن شدن پوست کمک کنند. (اگرچه ممکن است حدود ۳ ماه طول بکشد تا اثر کنند). البته یادتان باشد که مصرف نادرست و طولانی این دارو می تواند تغییر رنگ غیریکنواخت در پوست ایجاد کند و به همین دلیل بعضی از پزشکان این دارو را با دیگر داروها مانند ترتینوئین، اسید آزالالیک یا اسید کوژیک ترکیب می کنند تا نتایج بهتری ایجاد کنند.
۷ نوع کرم موثر برای رفع تیرگی زانو
۱. کرم های حاوی AHA و اسید سالیسیلیک:
این ترکیبات در کرم های چرب اگر ساخته شوند کمک خوبی به روشن تر شدن پوست می کند.
۲. کــرم های کراتولیتیک:
این کرم ها لایه شاخی را نازک و از ضخیم شدن و تیرگی پوست این ناحیه پیشگیری می کنند.
۳. کرم های حاوی اوره ۵ تا ۱۰ درصد:
با نفوذ در لایه های عمیق پوست، آن را نرم کرده و پوسته ریزی را آسان می کند.
۴. کــرم ها یا ژل هـای روشن کننده:
این محصولات از عناصری مانند اسید لاکتیک، عصاره شیرین بیان، اسید کوجیک، عصاره آلفا آربوتین، پودر امبلیکا، کره درخت روغن قلم، روغن گل پامچال و عصاره گریپ فروت ساخته شده اند که می توانند زانوهای شما را در ۲ تا ۳ هفته روشن کنند.
۵. کرم های اسکراب یا ساینده:
این کرم ها برای برداشتن پوست های مرده مناسب هستند البته باید یادتان باشد که نباید سایش شدید و روزانه باشد چون باعث می شود پوست آسیب ببیند وحتی امکان دارد تیره تر شود.
۶. کرم های استروئیدی ملایم:
در مواقعی که دلیل خشکی و پوسته ریزی اگزماست، اما بهتر است در این شرایط به پزشک مراجعه کنید.
۷. کرم های مرطوب کننده:
بعد از سایش موضع و حمام کردن حتما روی موضع مورد نظر را کرم مرطوب کننده بمالید، شب ها قبل از خواب هم استفاده کنید؛ یادتان باشد که بعد از درمان هم برای جلوگیری از تیرگی مجدد استفاده از مرطوب کننده الزامی است.