گفتگو: فرح طاهری
دیدن موفقیت جوانان ایرانی در کشور میزبان، موضوع تازه ای نیست. عمر
مهاجرت ایرانیان به کانادا به بیش از چهار دهه می رسد و از زمانی که کودکان مهاجر ما در سرزمینی که پذیرایشان شد، قد کشیده و بالیدند، مرتب شاهد موفقیت های آنها بوده ایم. نسل دوم ایرانیان مهاجر در هر زمینه ای که دوست داشتند، راه خود را برگزیدند و با موفقیت پیش رفتند. اینجا دیگر از آن فشارها و محدودیت هایی که پیش پای جوانان در کشور مادری وجود داشت، خبری نبود و نیست. آنها می توانند آزادانه به دنبال رویاها و آرزوهایشان پرواز کنند. یکی، موسیقی را انتخاب کرد، دیگری پزشکی را، آن یکی وکیل شد و این یکی آتش نشان، دیگری نقاش هنرمندی شد و آن یکی رقصنده ای حرفه ای، یکی پلیس است و دیگری هم راه بیزینس را برای رشد خود سودمند یافته و جوانی هم که ما با او مصاحبه کرده ایم، سیاست را برگزیده است.
در سیاست هم، در پی پیروزی دکتر رضا مریدی به نمایندگی مجلس انتاریو در سال 2007 و نیز در سال های بعد، امیر خدیر موفق شد به مجلس کبک راه یابد و پس از آن، علی احساسی و مجید جوهری هم به مجلس فدرال راه یافتند. اما در این حوزه هم ما جوانان موفق داشتیم. در انتخابات استانی پیشین مایکل پارسا و گلدی قمری از جوانان موفق ایرانی ـ کانادایی بودند که به مجلس انتاریو راه یافتند.
حال، روزبه فرهادی، جوان موفق دیگری است که پا به عرصه سیاست گذارده، اما او در این عرصه تازه کار نیست و از 15 سالگی در کمپین های انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی، حضور فعالانه ای داشته است.
با او گفت وگو کردیم تا خوانندگان گرامی با او بیشتر آشنا شوند:
روزبه جان کی و کجا متولد شدی و چگونه به کانادا آمدی؟
ــ در سال ۱۳۶۳ (1984 میلادی) در تهران به دنیا آمدم و تا دوم راهنمایی را در کشور عزیزم ایران درس خواندم. سال ۱۹۹۷ در سن ۱۳ سالگی، با خانواده به کانادا مهاجرت کردیم. وجود مادر، پدر، خواهر و برادرم در کنارم، غنیمتی بود که موجب شد دلتنگی خانواده را نداشته باشم تا همگی بتوانیم برای هم، پشتوانه عاطفی خوبی باشیم.
و البته همانند بسیاری از تازه واردان، با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کردیم تا توانستیم به عنوان شهروند ایرانی ـ کانادایی در کشور میزبان جا بیفتیم.
زمانی که به عنوان یک نوجوان ۱۳ ساله به کانادا مهاجرت کردی، با چه چالش ها و سختی هایی روبرو بودی؟
ــ از کودکی در ایران زبان انگلیسی خوانده بودم، به همین خاطر توانستم از نظر زبان سریع پیشرفت کنم، اما پذیرش و جا افتادن در محیط دبیرستان کانادا چالش بیشتری داشت. به عنوان فرزند اول خانواده، با پدر و مادرم همراه و همفکر بودم و تلاش میکردم ضمن حفظ فرهنگ ایرانی، فرهنگ کانادایی را هم با آغوش باز بپذیرم و در کشور تازه، پیشرفت کنم و از این نظر، برای برادر و خواهر کوچکترم هم الگوی مناسبی باشم.
چه رشته ای خوانده ای و تجربه های کاری ات چیست؟
ــ بعد از پایان دبیرستان، رشته مدیریت را در دانشگاه یورک گذراندم و سپس فوق لیسانس مدیریت بازرگانی (MBA) را از دانشگاه کویینز (Queens) دریافت کردم. از سال دوم دانشگاه، در بانک RBC مشغول به کار شدم و با تلاش و پشتکار توانستم یکی از جوان ترین افرادی باشم که در سمت مدیریت شعبه، با صداقت به جامعه خدمت کنم. در این مدت مدارک متعددی در زمینه ی کاری ام گرفتم، مانند: برنامه ریزی مالی (Professional Financial planner) و سرپرستی هیئت مدیره (Institute of corporate director designate).
از چه زمانی به سیاست علاقه مند شدی؟
ــ سال ۱۹۹۹ در سن پانزده سالگی در کمپین خانم فهیمه مرتضوی نماینده حزب لیبرال در منطقه ویلودیل داوطلبانه کمک کردم. از آن زمان شروع کردم به تحقیق و مطالعه در مورد حزب های فعال در کانادا و اینکه چه برنامه ها و دستاوردهایی داشته اند. در نتیجه، علاقه و فعالیت من در محیط سیاسی و اجتماعی کانادا روز به روز بیشتر شد. از سال ۲۰۱۳ مسئول امور مالی انجمن لیبرال منطقه ریچموندهیل (Richmond Hill Provincial Liberal Association) بودم و نوامبر ۲۰۱۹ مسئولیت پرزیدنتی انجمن لیبرال منطقه ریچموند هیل را برعهده گرفتم. در این مدت با افراد همفکر و همراه بسیاری آشنا شدم که مانند من علاقه دارند که در پیشرفت استان انتاریو و شهر ریچموندهیل تلاش کنند و این، قوت قلب شد که بخواهم به عنوان نماینده منطقه ریچموندهیل، قدم پیش بگذارم. این شد که از سمت پرزیدنتی لیبرال منطقه ریچموندهیل کناره گرفتم و به عنوان نامزد نماینده حزب لیبرال منطقه ریچموند هیل مشغول به فعالیت شدم.
می دانیم سالها دکتر رضا مریدی نماینده استانی منطقه ریچموند هیل بوده، چرا این منطقه را برای کاندیدا شدن انتخاب کردی؟
ــ من و همسرم ساکن ریچموند هیل هستیم و سالیان سال در این منطقه فعالیت های اجتماعی داشته ایم و سالهاست که خانواده های ما در این منطقه زندگی می کنند. به عنوان یک جوان مهاجر و ساکن منطقه با مشکلات ساکنان این منطقه که تعداد زیادی از آنها ایرانی هستند، آشنایی دارم و میتوانم برای حل آنها تلاش کنم و در مجلس انتاریو صدای آنها باشم.
دکتر مریدی تا سال ۲۰۱۸ نماینده حزب لیبرال در منطقه ریچموند هیل بودند به عنوان اولین نماینده ایرانی در کانادا راه را برای ایرانیان و به ویژه جوانانی مانند من هموار کرده اند. پس از اینکه ایشان اعلام کردند در دوره آینده نماینده نخواهند بود، من تصمیم گرفتم که قدم جلو بگذارم.
هدفت از کاندیدا شدن برای نماینده استانی در منطقه ریچموندهیل چیست؟
ــ می خواهم در سه مسئله بسیار مهم تاثیر مثبت بگذارم و در بهبود بخشیدن به آنها موثر باشم.
من تمام تلاش خودم را خواهم کرد که امکانات تحصیلی را بهتر کنم. امکاناتی مثل OSAP که به من کمک کرد تحصیلاتم را در دانشگاه ادامه بدهم، باید برای نسل های بعدی هم وجود داشته باشد و حتی بهترهم بشود. برای آینده بهتر جامعه و استان انتاریو، باید امکاناتی را فراهم کنیم که تمامی جوانان، توان ادامه تحصیل را داشته باشند. در چند سال گذشته صدمه هایی که دولت داگ فورد به سیستم آموزشی انتاریو زده، بسیار خطرناک بوده و باید درست شود.
پیشرفت جوانان، باید به تلاش و استعدادشان بستگی داشته باشد و نه به امکانات مالی خانواده شان. کم کردن کمک های دانشجویی، باعث بیشتر شدن اختلاف طبقاتی می شود و ضربه بزرگی به اقتصاد آینده انتاریو می زند. اقتصاد آینده، اقتصاد دانش محور است و برای پیشرفت جامعه، باید در سیستم آموزشی سرمایه گذاری کنیم.
نگهداری از سالمندان، یکی دیگر از مسائل بسیار مهمی است که اشکالات آن در این مقطع زمانی، در سیستم انتاریو بیشتر نمایان شده. ما به تغییرات مناسبی در جهت بهبود نگهداری از سالمندان نیاز داریم. شرکت های خصوصی که در بخش نگهداری از سالمندان مشغول به کار هستند، توجه اصلیشان به درآمد بیشتر است نه به پرستاری از سالمندان. این مسئله مهم در زمان کووید، بیشتر خودش را نمایان کرده است. ما باید بخش درآمدزایی را از نگهداری سالمندان جدا کنیم. برای فراهم کردن نیازهای گوناگون جسمی، روحی و عاطفی سالمندان، در خانه و در محیط امن خود، نیاز به برنامه ریزی بهتر و حمایت بیشتری است.
در مورد تغییرات آب و هوایی و تاثیر انسان بر محیط زیست، دیگر شکی وجود ندارد و نیاز به حرکت سریع و درست دارد. دولت داگ فورد، نه تنها برنامه های حفاظت محیط زیست را لغو کرد و هیچ گونه برنامه ای برای جلوگیری از آلودگی آب و هوا ارائه نداد، بلکه برای به دادگاه بردن دولت فدرال، از جیب مردم هزینه کرد.
امیدوارم که به عنوان نماینده لیبرال از ریچموندهیل، به همراه دولت لیبرال در کوئینز پارک بتوانیم برای بهبود محیط زیست، برنامه های مثبتی را پیاده کنیم و نشان دهیم که حفاظت از محیط زیست، نه تنها مانع رشد اقتصادی نیست، بلکه میتواند باعث ایجاد مشاغل نوین و رشد اقتصادی بیشتر شود.
جامعه ایرانی برای فرستادن شما به مجلس استانی، چه کاری می تواند بکند؟
ــ اولین قدم، انتخاب شدن به عنوان نماینده حزب لیبرال انتاریو در منطقه ریچموندهیل است. کسانی که عضو حزب لیبرال انتاریو هستند و در منطقه رای گیری ریچموندهیل زندگی می کنند، زمانی که انتخابات برای تعیین نماینده ریچموندهیل برگزار می شود، می توانند از طریق آنلاین، رای بدهند.
من از دوستان دعوت میکنم که در بخش ساپورتِ وب سایت من (farhadi.ca) ثبت نام کرده و در این مرحله من را یاری کنند.
پس از این، امیدوارم به عنوان نماینده حزب لیبرال انتاریو در انتخابات آینده که در بهار ۲۰۲۲ خواهد بود، شرکت کنم و با حمایت و رای شهروندان ریچموندهیل مخصوصا جامعه ایرانی، نماینده مجلس انتاریو (Member of Provincial Parliament) بشوم.
افرادی که مایل به همکاری و همراهی با تو باشند، با کجا باید تماس بگیرند؟
ــ من از همه دعوت میکنم که برای اطلاعات بیشتر، از وبسایت من farhadi.ca دیدن کنند. همچنین دوستان می توانند از هر طریقی که راحت تر است، با من تماس بگیرند و خوشحال می شوم که دغدغه هایشان را بشنوم و با هم همفکری داشته باشیم.
Phone: (289) 637-8470
e-mail: [email protected]
twitter : @_Roozbeh
Instegram : roozbehforrichmondhill
Facebook : @RoozbehFarhadiRichmondHill
راستی، میدانی معنی اسمت چیه؟
ــ تا جایی که میدانم معنی روزبه، روز بهتر است. امیدوارم که همگی روزهای بهتری را در پیش رو داشته باشیم و با قدم هایی که دارم برمیدارم، به عنوان یکی از نمایندگان در دولت لیبرال آینده انتاریو بتوانم برای آینده و روزهای بهتر تلاش کنم.