پس از گذشت ۱۶ ماه از آغاز شیوع ویروس کرونا در چین، این بلای خانمان سوز همچنان به کشتار خود در سراسر جهان ادامه می دهد. در کشور ایران نیز در اثر بی کفایتی مسئولان امر، در روزهای گذشته، میزان کشته شدگان مبتلا به این بیماری، به سه برابر میزان تلفات انسانی در مقایسه با سایر کشورها رسیده است.
هفته پیش، آقای مایکل پارسا نماینده مجلس انتاریو، از طرف دولت استانی، کارزاری (کمپین) را در باره واکسیناسیون در جامعه ایرانی آغاز کرده است تا هموطنانی را که از واکسن زدن پرهیز می کنند، برای نجات جان خود و دیگران، تشویق به واکسن زدن کند.
من و همسرم و سایر همکارانم، نوبت اول واکسن را زده ایم و می دانیم که طبق تحقیقات پزشکی، واکسن های کرونا، خطر مرگ را از بین می برد.
در رابطه با زدن و یا نزدن واکسن، اختلافات نظر زیادی وجود دارد و هرکسی با منطق و باور خود، سعی میکند تا دیگران را متقاعد کند. ولی این منطق و باورها باید ریشه علمی داشته باشند تا پذیرفته شوند.
ما، در تلویزیون ایرانیان کانادا چندین بار با کارشناسان و متخصصین مربوط به علم پزشکی و ویروس شناس، گفتگو کرده ایم. یک بار دیگر نیز از آقای دکتر آرش علایی کارشناس و پژوهشگر پیشین دانشگاه هاروارد و استاد دانشگاه ایالتی نیویورک و همچنین کارشناس بینالمللی بهداشت، دعوت کرده ایم تا گفتگویی درباره ویروس کرونا و اثرات مثبت و منفی واکسن زدن را جویا شویم. این گفتگو، امشب و فرداشب، از تلویزیون ایرانیان کانادا (ITC) پخش خواهد شد.
واکسن کرونا، مانند یک سامانه هشدار آتش سوزی، کار میکند که بدن را “فریب” میدهد و آن را آماده مبارزه با یک عامل بیماریزا مثل ویروس میکند. واکسنها حاوی قطعات غیرفعال یا ضعیف شده عوامل بیماریزا هستند. برخلاف عامل بیماریزای فعال، اینها باعث بیماری شدید نمیشوند، اما سیستم ایمنی را به واکنش وامیدارند تا در صورت ورود مهاجم، بتواند آن را شناسایی و برای مبارزه با آن، پادتن تولید کند.
مخالفان تزریق واکسن که ابتدا میگفتند واکسن سرخک یا سهگانه، باعث اوتیسم میشود، که از نظر علمی ثابت نشده است، اکنون تئوری پیچیدهتری دارند و معتقدند که در واکسن کرونا، ریزتراشهای (میکروچیپ) وجود دارد که وارد بدن فرد میشود و بعدها میتوان آن را به دلخواه و از راه نسل پنجم اینترنت (5G) فعال کرد و مثلا باعث آزاد شدن مادهای خاص در بدن شود. البته مدرکی در این باره وجود ندارد. و هر چند معتقدان به این تئوری، ممکن است قانع نشوند، چون معتقدند ما بیاطلاعیم و این یک راز و بسیار محرمانه است. اما آنچه از فناوری امروز میدانیم این است که چنین تکنولوژی پیشرفتهای، هنوز در دسترس نیست.
ایمنی، از دو راه ایجاد میشود: یکی، ابتلای جمعیتی بزرگ، به بیماری کرونا است. ولی می دانیم که ویروس کرونا بسیاری از افراد را روانه بیمارستان ها کرده و جان بسیاری را گرفته است و اگر این روش در پیش گرفته شود، اگرچه ممکن است کل جمعیت، بطور طبیعی مصون شوند، اما بعضی از سالمندان با بیماریزمینهای، که میتوانند سالها عمر مفید و فعال داشته باشند، ممکن است جان خود را از دست بدهند و شمار قابل ملاحظهای هم با عوارض طولانی کرونا، دست به گریبان شوند.
روش دوم، واکسن است تا به مرور زمان، کل جمعیت جهان به ایمنی برسند.
در مقایسه با درصد کشتاری که ویروس کرونا در جهان داشته و دارد، میزان تلفات ناشی از واکسن کرونا، بسیار ناچیز بوده و اصلاً قابل ذکر نیست. پس اگر بخواهیم نگاه بدبینانه را کنار بگذاریم، منفعت در آن است که با زدن واکسن، خود را در مقابل بیماری کووید-19 بیمه کنیم؛ تا به مرور زمان و پس از گذشت یکی دو سال، دوباره با همیاری یکدیگر، به زندگی اجتماعی و به دوران آرامش قبل از کرونا و نیز به کسب و کار عادی خود بازگردیم.
واکسن یکی از بزرگترین دستاوردهای پزشکی دنیای معاصر قلمداد میشود و به گفته سازمان بهداشت جهانی، سالانه از مرگ دو تا سه میلیون نفر بر اثر بیست نوع بیماری، جلوگیری میکند.
“واکسن، تنها راه علاج و پیشگیری از این همه گیری است.”
پاینده و پویا باشید