دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده که برای مقابله با گسترش ویروس کرونا، سفر از تمام کشورهای اروپایی حوزه شنگن به آمریکا را به مدت یک ماه متوقف می کند. او گفته که این محدودیت ها شامل بریتانیا نمی شود.
قرار است این ممنوعیت از نیمه شب امشب جمعه (۱۲ مارس) اجرا شود.
بنابر دستور جدید، شهروندان آمریکا و بستگان درجه یک آنها و نیز افراد دارای کارت سبز اقامت دائم آمریکا که برای کرونا به دقت آزمایش شده اند اجازه ورود خواهند داشت.
آقای ترامپ دستور تازه را چهارشنبه شب طی یک نطق تلویزیونی در کاخ سفید اعلام کرد. او تصمیم خود را قاطع اما ضروری توصیف کرد.
در واکنش به این تصمیم آقای ترامپ، شارل میشل، رئیس شورای اروپا گفته است که اتحادیه اروپا اوضاع را بررسی خواهد کرد.
آقای میشل درتوییتی گفته که باید از ایجاد اختلال اقتصادی جلوگیری شود
دیپلماتهای اروپایی گفتهاند که پیشتر به آنها هشداری درباره ممنوعیت سفر از سوی کاخ سفید داده نشده بود.
تا کنون ۱۱۳۵ مورد ابتلا به کرونا در آمریکا شناسایی شده است که ۳۸ نفر آنها جان خود را از دست دادهاند.
دونالد ترامپ گفت که شرکت های بیمه درمانی آمریکا موافقت کرده اند که هزینه های بیماری ناشی از کرونا (کووید۱۹) را تحت پوشش قرار بدهند.
او گفت به زودی برنامه خود برای کمک به کارگرانی که به این بیماری دچار یا به خاطر آن قرنطینه می شوند را اعلام خواهد کرد و به وزارت دارایی دستور داده که دریافت مالیات از اشخاص و شرکت هایی که به خاطر کرونا آسیب دیده اند را به تاخیر بیندازد.
آقای ترامپ همچنین برنامه ای برای ارائه میلیاردها دلار وام به کسبوکارهای کوچک را اعلام کرد که تلاشی برای محدود کردن تاثیر شیوع کووید-۱۹ بر اقتصاد آمریکاست.
او کنگره را ترغیب به تصویب تدابیری در زمینه تخفیف عمده مالیاتی به عنوان تلاشی “مجدانه و جامع” برای مقابله با این ویروس کرد.
او گفت: “ما درحال بسیج تمام توانایی های دولت فدرال و بخش خصوصی برای حفاظت از آمریکایی ها هستیم.”
همزمان وزارت خارجه آمریکا به شهروندان این کشور توصیه کرده است در برنامه های خود برای سفر به خارج تجدید نظر کنند.
شیوع جهانی
تصمیم تازه رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی از آن اعلام شد که سازمان جهانی بهداشت گفت که شیوع کرونا اکنون جهان گیر شده است.
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس که موارد ابتلا در خارج از چین ظرف دو هفته ۱۳ برابر شده است.
او گفت که از “سطح نگران کننده بی عملی” دولت ها به شدت بیمناک است.
همه گیری جهانی یا جهان گیر شدن یک بیماری به معنی شیوع آن در کشورها متعدد به طور همزمان است.
همزمان با بالا رفتن آمار مرگ و موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایتالیا، دولت این کشور برنامه ای را برای بستن کلیه فروشگاه ها به جز فروشگاه های عرضه مواد غذایی و داروخانه ها اعلام کرده است که شدیدترین تدابیر در اروپا برای مقابله با این اپیدمی است.
جوزپه کونته نخست وزیر ایتالیا گفت که میکده ها، رستوران ها، آرایشگاه ها و سایر مراکز غیرضروری عرضه کالا بسته خواهند شد. تحویل کالا به در خانه ها آزاد خواهد بود.
اوضاع در آمریکا
مقام ها گفتند که خطر آلودگی برای عموم پایین است، اما با افزایش موارد ابتلا نگرانی ها عمیق تر شده است.
تلاش ها برای مهار ویروس شدت گرفته و از جمله نیروهای ارتش در نیو روشل واقع در شمال شهر نیویورک که یکی از کانون های شیوع بیماری است مستقر شده اند.
گارد ملی مواد غذایی را تحویل خانه هایی که از ساکنان آنها خواسته شده خود را در داخل قرنطینه کنند خواهد داد.
فرماندار ایالت واشنگتن گردهمایی های بزرگ را در چندین بخش (کانتی) ممنوع کرده. این ایالت در شمال غربی آمریکا کانون اصلی شیوع در این کشور است به طوری که ۲۴ مورد از ۳۸ مورد تلفات در آنجا روی داده.
دکتر آنتونی فاوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا به کنگره گفت که “اوضاع بدتر خواهد شد” و شرایط به مهار عفونت بستگی خواهد داشت.
هزینه های بالای درمان در آمریکا شیوع این بیماری را به مشکلی جدی بدل می کند؛ بسیاری از مردم این کشور به دلیل همین هزینه ها از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.
خودداری بسیاری از شرکت ها و کسبوکارها از ارائه مرخصی استعلاجی با پرداخت حقوق یک مشکل دیگر است. همچنین نگرانی ها و ابهام هایی در مورد کیت های موجود برای تست بیماری وجود دارد.
البته مایک پنس معاون آقای ترامپ که مسئول کارگروه هماهنگی تلاش ها برای مقابله با این بحران است گفته که “همه آمریکایی بدون هیچ محدودیتی می توانند تست شوند، به شرطی که پزشک تجویز کرده باشد.” به گفته او شرکت های بیمه قول تقبل هزینه های آن را داده اند.