صدها پلیس آلبانی با اعضای سازمان مجاهدین خلق در «کمپ اشرف ۳» در این کشور درگیر شدند. مجاهدین میگویند در این درگیری یک عضو این سازمان کشته شده است. بر اساس گزارشها عدهای هم مجروح شدند. شورای ملی مقاومت، چتر سیاسی این سازمان، در بیانیهای اعلام کرد این حمله «به درخواست» حکومت ایران بوده است. درگیری در حومه تیرانا، پایتخت آلبانی، مدتی کوتاه پس از اعلام پلیس فرانسه مبنی بر منع سازمان مجاهدین از برگزاری تجمع سالانه در پاریس رخ میدهد.
مجاهدین خلق در بیانیهای در همین خصوص نوشتهاند که «بدرخواست فاشيسم دينی حاكم بر ايران، صبح امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ حدود ۱۰۰۰ پليس آلبانی در يك اقدام جنايتكارانه و سركوبگرانه به اشرف حمله كردند. بسياری از درها و كمدها و وسايل را شكستند و با گاز اشكآور و گاز فلفل به ساكنان حمله كردند. بسياری از كامپيوترها را شكسته يا با خود بردهاند.»
بنابر اعلام سازمان مجاهدین خلق «در حمله ناگهانی پلیس آلبانی» علی مستشاری، عضو این سازمان، «کشته شد» و شماری از اعضای سازمان به بیمارستان «مادر ترزا» در تيرانا منتقل شدند.
پلیس آلبانی میگوید «با حکم دادگاه ویژه مبارزه با فساد و جرایم سازمانیافته» به اردوگاه مجاهدین یورش برده است. عملیات پلیس آلبانی ساعت سه بامداد به وقت محلی آغاز شده بود.
پلیس میگوید از هیچ وسیله مرگباری استفاده نکرده است.
وزارت کشور آلبانی میگوید «متاسفانه، در داخل اردوگاه علیه کار پلیس ایالتی مقاومت شد که برخلاف چارچوب اجرای قانون است. بر اساس اطلاعات دریافتی از طرف پلیس این عملیات قربانی نداشته و بررسیهای لازم درباره مرگومیر در بیمارستان محل اقامت انجام خواهد شد.»
پلیس صحت خبر «کشته شدن» یکی از اعضای مجاهدین را به چالش کشیده و میگوید مرگ فرد کشتهشده «لزوما ارتباطی» با عملیات این نیروهای پلیس نداشته است.
بلدی چوچی، وزیر کشور آلبانی و مهمت رومبولاکو، رئیس پلیس این کشور، هر دو گفتهاند چند مامور پلیس و مجاهدین خلق، در این کمپ، که در سی کیلومتری پایتخت آلبانی واقع شده، مجروح شدهاند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته است دفتر ویژه مقابله با فساد و جرایم سازمانیافته تحقیقاتی را با ظن «فعالیت سیاسی اعضای مجاهدین» آغاز کرده است. وزیر کشور و رئیس پلیس آلبانی روز دوشنبه ارائه جزئیات درباره اتهامات ادعایی این اعضا را به دادستانهای پرونده ارجاع دادند و گفتند پلیس تنها با حکم دادگاه برای جمعآوری سند و مدرک به کمپ رفته بوده است.
در توافقی که سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۱۳ با دولت آلبانی آمضا کرده، اعضای این گروه به شرط خودداری از شرکت در فعالیتهای سیاسی» اجازه اقامت در آلبانی دریافت کردهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از رئیس پلیس آلبانی خبر داده که بعضی از ساکنان کمپ اشرف تلاش کردهاند جلو نیروهای پلیس را بگیرند که برای توقیف دستگاههای کامپیوتر موجود در ۱۷ ساختمان این کمپ رفته بودند. پلیس میگوید رئیس کمپ هم برای جلوگیری از اخلال اعضای سازمان همکاری نکرده است.
پلیس میگوید ۱۵ مامورش مجروح شدهاند و ۲۱ نفر از ساکنان کمپ، که در نتیجه استفاده دفاعی پلیس از اسپری فلفل دچار آسیب شده بودن، نیز به بیمارستان منتقل شدند.
وزیر کشور آلبانی گفته است از نحوه برخورد اعضای کمپ با پلیس خشمگین و آزرده شده است.
سازمان مجاهدین خلق گفته بود بیش از« ۱۰۰۰ پلیس» در این عملیات شرکت داشتند.
اکثریت قریب به اتفاق ساکنان کمپ مشهور به «اشرف ۳» پناهندگان سیاسیاند که از عراق به آلبانی منتقل شدند.
سازمان مجاهدین خلق میگوید رفتار با این گروه «يادآور» رفتار با این سازمان پس از سقوط صدام حسین و حملات به اردوگاه این گروه در عراق است.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت خشونت پلیس آلبانی را مغایر کنوانسیونهای پناهندگی و بینالمللی و همچنین کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دانسته و از اتحادیه اروپا خواسته است تا در این مورد از دولت آلبانی «حسابرسی کند».