در پی اعمال محدودیتهای حکومتی علیه پلتفرمهای فروش آنلاین در ارتباط با حجاب اجباری، فعالان صنفی کسبوکارهای اینترنتی هشدار دادند که تداوم چنین محدودیتهایی پیامدهای وخیمی از جمله افزایش مهاجرت استارتاپها از ایران را به دنبال خواهد داشت و «واکنش علنی نشان خواهند داد».
وبسایت انتخاب روز دوشنبه نهم مرداد نوشت مهاجرت کسب و کارهای استارتاپی طی ماههای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.
بر اساس این گزارش، برخوردهای تند با استارتاپها و کاهش سرعت اینترنت نیز روند تمایل به مهاجرت را بیشتر کرده و با ادامه این وضعیت و مهاجرت نیروکار فعال به خارج از کشور، خدمات استارتاپی در داخل افت قابل توجهی را تجربه میکند و دولت نیز توانایی جبران آن را ندارد.
رضا الفتنسب، دبیر انجمن کسبوکارهای اینترنتی، به این وبسایت گفت: «با توجه به اتفاقاتی که در یک سال اخیر رخ داده است، همچنین اتفاقاتی که این روزها بابت موضوع حجاب میبینیم و با توجه به اینکه بسیاری از این کسب و کارها توسط افرادی هدایت میشود که جوان هستند؛ تصور میشود که ادامه این نوع برخوردها منجر به دلسردی خواهد شد.»
او افزود: «به نظر من یک دست پشت سر این کار وجود دارد که نیروی انسانی را با یان رفتار ها به سمت مهاجرت هل میدهد. با توجه به اینکه جمعیت کشور رو به پیری میرود ما در سالهای آینده با مشکلات جدی در مورد نیروی انسانی ماهر مواجه خواهیم شد. البته بحثی در خصوص اینکه قانون رعایت نشود وجود ندارد، بحث تعامل کسب وکار ها با حکومت است.»
او با تاکید بر این که نگران است «برخوردها در روزهای آینده هم بیشتر شود»، افزود: «فرآیند مهاجرت استارتاپها کوتاهمدت نیست که شما امروز تصمیم بگیرید و یک ماه بعد بروید. ممکن است شرایط مهاجرت یک استارتاپ یک سال طول بکشد. چیزی که در یک سال اخیر مشخص است موج ناامیدی و دلسردی و داغ شدن موضوع مهاجرت است.»
روز یکشنبه نیز حسین اسلامی، رییس هیات مدیره نصر تهران در توییتر نوشت: «این نحوه برخورد با کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال و تعلیق و یا پلمب برخی کسبوکارها به دلیل کشف حجاب، به هیچ وجه منطقی و قابل قبول نیست.»
او افزود: «سکوت درفضای رسانهای بیش از این دیگر جایز نیست. واکنش علنی نشان خواهیم داد
روز دوشنبه، پس از آنکه ساعتی پیش وزارت ارشاد از تصمیم خود برای ممانعت از فعالیت پلتفرم فروش آنلاین «طاقچه» خبر داد، گزارشها حاکی از خروج وبسایت آن از دسترس کاربران است.
قوه قضاییه برای شرکت فروش آنلاین کتاب «طاقچه» به دلیل انتشار عکس بدون حجاب اجباری کارکنان آن پرونده تشکیل داده و مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی اعلام کرد که طاقچه مجوز فعالیت از وزارت ارشاد ندارد و از فعالیت آن ممانعت میکند.
قبل از آن نیز خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، با انتشار تصویری گزارش داد دفتر شرکت فروش آنلاین کالای «دیجیکالا» در پی انتشار عکس تعدادی از کارکنانش بدون حجاب اجباری از سوی پلیس اماکن پلمب شده است.
همچنین خبرگزاری میزان، رسانه قوه قضاییه، اعلام کرد برای کارکنان زن یکی از بخشهای شرکت فروش آنلاین کالای «دیجیکالا» به علت انتشار تصویر بدون حجاب اجباری در فضای مجازی پرونده قضایی تشکیل شد.