اکثریت نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه ۲۸ دی به گنجاندن موضوع تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قطعنامهای که قرار است در پارلمان اروپا به رای گذاشته شود، رای مثبت دادند.
بر اساس رایگیری صورت گرفته در پارلمان اروپا، از ۶۳۸ نماینده حاضر، ۵۹۸ نماینده به گنجانده شدن موضوع تروریستی اعلام شدن سپاه در قطعنامه رای مثبت دادند.
فقط ۹ نماینده رای منفی دادند و رای ۳۱ نماینده پارلمان اروپا نیز ممتنع بود.
طرح قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار است روز پنجشنبه ۲۹ دی در پارلمان اروپا به رای گذاشته شود.
همچنین شارل میشل، رییس شورای اروپا، در نشست پارلمان اروپا گفت که تحریمها علیه جمهوری اسلامی را «افزایش میدهیم» و سرکوب اعتراضات و حمایت نظامی جمهوری اسلامی از روسیه را دلیل تحریمهای این اتحادیه ذکر کرد.
رییس شورای اروپا روز چهارشنبه در نشست پارلمان اروپا گفت: «مردم ایران برای آزادی و دموکراسی مقابل رژیمی بیرحم به پا خواستند و ما باید به حمایت از آنان متعهد باشیم.»
همزمان با این اظهارات، تعدادی از ایرانیان با درخواست تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران مقابل پارلمان آلمان تحصن و اعتصاب غذا کردند.
پیشتر نماینده پرتغال در پارلمان اروپا گفته بود: «اتحادیه اروپا باید سپاه پاسداران را در فهرست تروریسم قرار دهد. ما همچنین خواستار آزادی بیقیدوشرط شهروندان اروپایی زندانی در ایران هستیم.»
در ایران اما هشدارها علیه اتحادیه اروپا نسبت به قرار گرفتن احتمالی نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی همچنان ادامه دارد.
در تازهترین نمونه، اسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران گفت به اروپا هشدار میدهد در دام آمریکا نیفتند و سپاه را در فهرست تروریستی قرار ندهند.
کوثری که خود از سرداران سابق سپاه و عامل سرکوب اعتراضات سراسری در دی ماه ۱۳۹۶ است افزود: «مسوولان اتحادیه اروپا میدانند این توطئه با تحریک آمریکا و رژیم صهیونیستی طراحی شده است و هیچ منطقی ندارد. اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی باید استقلال خود را از آمریکا ثابت کرده و با هر اقدامی علیه سپاه مخالفت کنند.»
این نماینده مجلس گفت اگر اروپاییها به دنبال احیای برجام هستند نباید سپاه را تروریستی اعلام کنند.
این در حالی است که هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا گفت: «مردم ایران در مبارزه برای حق خود حاضرند کشته شوند. در چنین شرایطی اتحادیه اروپا نباید به ثبات رژیم ایران کمک کند. مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نمیتواند هم اعدامها را محکوم کند، هم برای احیای برجام با مقامات ایران روی فرش قرمز برود.»
همچنین هرمان ترتش، نماینده گروه محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپا در پارلمان اروپا تاکید کرد: «رژیم ایران یکی از بزرگترین دشمنان آزادی در جهان است. در حالی که مردم ایران بیش از ۴۰ سال است از ستم این رژیم ظالم رنج میبرند، اروپا با جمهوری اسلامی در حال تجارت بوده است.»
اوین اینجیر، نماینده سوسیالیستها و دموکراتها در پارلمان اروپا نیز گفت: «زمانش رسیده که رژیم ستمکار ایران را به زبالهدان تاریخ بفرستیم. در این راه، حرفهای جامعه بینالمللی کافی نیست و به اقدامهای ضروری نیاز داریم.»
روز دوشنبه هزاران نفر از ایرانیان سراسر اروپا در یک تجمع تاریخی مقابل پارلمان اروپا در استراسبورگ تجمع کردند و خواهان قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا شدند.