رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی گفته مساله فرونشست در تهران به مرحله «فرا بحران» رسیده است.
«علی بیتالهی»، روز ششم مرداد ماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «رشته قنات شناسایی شده در تهران ۶۰۰ کیلومتر است که در بسیاری از مناطق قناتها شناسایی نشدهاند.» این مقام وزارت راه گفته این قنوات به صورت رسمی سند مالکیت شخصی دارند اما رها شدهاند و کسی مسئولیت قبول نمیکند.
به گفته بیتالهی با ساختوسازها و گودبرداریهای مستمر جلوی این قنات و مجاری آب زیرسطحی مسدود میشود و در نهایت منجر به فرو ریزش خواهند شد.
این مقام مسئول با «فرا بحرانی» اعلام کردن مساله فرونشست در تهران، گفته در بخش «تخصیص اعتبارات چیزی نمیبینیم و اقدامی نمیشود تنها در هر حادثهای به این موضوع اهمیت میدهند و تا حادثهای دیگر اهمیت آن فراموش میشود.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که روز جمعه پنجم مرداد ماه فرونشست زمین در حوالی میدان ونک تهران، موجب ایجاد محدودیت تردد، آبگرفتگی معابر و مصدومیت یک شهروند شده بود.
وقوع فرونشست که عمدتا به دلیل برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی رخ میدهد در سالهای گذشته در ایران افزایش یافته است. براساس اطلاعات منتشر شده در رسانههای ایران، استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان دارای بیشترین جمعیت در معرض خطر فرونشست زمین هستند.
بیست و هشتم تیرماه نیز سخنگوی صنعت آب کشور اعلام کرد از مجموع ۶۰۹ دشت کشور ۳۶۰ دشت «دچار فرونشست شده است.»