ناخدای ناو هواپیمابر روزولت آمریکا که با ۴۰۰۰ خدمه در گوآم پهلو گرفته از واشنگتن درخواست کمک کرده و گفته پس از مثبت شدن تست حدود ۱۰۰ ملوان این ناو، بیم آن دارد که همهگیری به سرعت در این کشتی غولپیکر نظامی گسترده شود.
ناخدا برت کروزیر در نامه ای به پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا پیشنهاد داده که کل ملوانان و خدمه این ناو قرنطینه شوند و تاکید کرده: “ما در حال جنگ نیستیم و نیازی نیست که ملوانان من بمیرند.”
نامه این فرمانده ارتش آمریکا نخستین بار در نشریه سانفرانسیسکو کرونیکل منتشر شد و سپس سایر رسانه های آمریکا صحت آن را تایید کردند.
این نشریه آمریکایی گزارش کرده که نتایج تست کرونای دست کم ۱۰۰ نفر از ملوانان ناو هواپیمابر تئودور روزولت مثبت بوده است.
ناخدا کروزیر در نامه خود به پنتاگون نوشته همهگیری در این کشتی جنگی قابل کنترل نیست و هم اکنون “با شتاب و تصاعدی” در حال گسترش است.
به گفته او مشخصات فیزیکی عرشه و فضای داخلی این ناو و شرایط ویژه فعالیتهای روزانه ملوانان که در حال انجام وظایف نظامی روزانه هستند اجازه فاصله گذاری فیزیکی میان آنها را نمیدهد و به همین علت شکستن حلقه انتقال بین فردی ویروس کرونا را “بسیار بسیار مشکل” کرده است.
کاپیتان کروزیر نوشته پیاده کردن اکثر ملوانان این ناو هستهای و قرنطینه کردن آنها دست کم برای دو هفته در یک منطقه مشخص، احتمالا “راه حل فوق العادهای” برای مهار شیوع کرونا در میان ۴۰۰۰ ملوان و خدمه ناو روزولت خواهد بود.
او افزدوه: “این یک اقدام ضروری است.”
در واکنش به این گزارش یک سخنگوی نیروهای دریایی آمریکا به رویترز گفته: “همه اقدامات ضروری برای اطمینان از بهداشت و سلامت خدمه ناو تئودور روزولت فورا در حال انجام است”.
ناو هواپیمابر روزولت هم اکنون در سواحل گوآم در دریای فیلیپین و واقع در آبهای جنوب ژاپن و کرهجنوبی است.
روز سهشنبه، ۳۱ مارس، همزمان با انتشار این گزارش، شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ در آمریکا از ۳۴۰۰ نفر فراتر رفت تا این کشور به این لحاظ از چین فراتر برود. شما مبتلایان به ویروس کرونا هم اکنون در آمریکا به بیش از ۱۷۵ هزار نفر رسیده که برابر مجموع مبتلایان در چین و اسپانیا است.
تازه ترین اخبار درباره شیوع کرونا در آمریکا را بخوانید:
آمار جهانی کرونا
تا ظهر روز سه شنبه، ۳۱ مارس، بیش از ۸۳۸ هزار نفر در جهان به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده اند که در اثر آن نزدیک به ۴۰ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
تعداد کل بهبودیافتگان پس از ابتلا به کرونا در جهان تا به امروز نزدیک به ۱۷۶ هزار نفر گزارش شده است.
کشوری که بیشترین آمار مبتلایان را به خود اختصاص داده ایالات متحده آمریکا با نزدیک به ۱۷۷ هزار مبتلا و پس از آن ایتالیا با نزدیک به ۱۰۵هزار و ۵۰۰ نفر است و پس از آن چین، اسپانیا، آلمان، فرانسه، ایران و بریتانیا قرار دارند.
در آمار جانباختگان ابتلا به ویروس کرونا، ایتالیا با نزدیک به ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر و اسپانیا با نزدیک به ۸ هزار و ۳۰۰ نفر بیشترین و پس از آنها آمریکا، چین، ایران، فرانسه، آمریکا و بریتانیا بیشترین مرگ بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ را داشته اند.
در چین برای چهارمین روز پیاپی تعداد مبتلایان به کرونا کاهش یافته و از ۳۱ ابتلای جدید که روز دوشنبه شناسایی شد ۳۰ مورد آن از خارج به چین وارد شده بودند.