همه رسانه های ایرانی، به ویژه تلویزیون های بین المللی ایرانی خارج از کشور که از طریق ماهواره در ایران پخش می شوند، سعی می کنند تا به حاکمان ایران هشدار بدهند و به آنها بگویند که تمام کارهایی را که شما ادعا می کنید برای رضای خدا انجام می دهید، نه تنها خشم ملت و جهان را بر انگیخته، بلکه حتی خدا هم از داشتن بندگانی همچون شما ستمگران، شرمنده است.
ما، با هیچ دینی مخالف نیستیم، به شرط آنکه از ما، انسانِ بهتری بسازد و نه یک قاتل که روزگار مردم را سیاه کرده و آنها را به عذاب بنشاند.
حکومت جمهوری اسلامی، نه تنها موجب ایران گریزی میلیونها نفر شد که به خاطر نجات جانشان و پناه بردن به یک کشور امن و دموکراتیک، زادگاه خود را ترک کردند، بلکه به خاطر ظلم و ستم هایشان، دین گریزی هم به حداکثر اوج خود رسیده است. کم نیستند کسانی که به ادیان دیگر از جمله مسیحیت گرویده اند.
می دانیم که به وجود آمدن فرقه شیعه، از ایران آغاز شد. آن هم شاید به خاطر مقابله در برابر شاخه اصلی اسلام (سنی) که تازیان، رهبران آن بودند. اما برای اینکه شاخ و برگ جدیدی به این فرقه بدهند، نیاز به اقتباس از داستان های تاریخی و اسطوره ای ایران بود، از جمله: کشته شدن سهراب. همچنین، عدد دوازده، بین ایرانیان قدیم، مقدس بود، مانند گل های دوازده پر در تخت جمشید، دوازده فرشته ایرانی، دوازده ماه ایرانی و غیره که الگوی دوازده امام شیعیان شد. قرار بود که امام دوازدهم که غایب است، در زمانی که کفر و بی عدالتی جهان را فرا می گیرد، ظهور کند. اگرچه کفر و بی عدالتی، سراسر ایران را فرا گرفته است ولی می بینیم که دعاهای مردم ستمدیده، هنوز به جائی نرسیده است!
در اوایل ورودمان به کانادا، بنابر تخصص ام در رشته سینما و تلویزیون، به عنوان یک داوطلب، در یک کانال تلویزیونی به نام “شاو کیبل” که بعدها راجرز کیبل آن را خرید، مسئولیت ساختن یک سری فیلم های مستند مذهبی با نام هورایزن(Horizon) به معنی افق، شدم. برای تولید آن ویدیوهای مستند، با وسایل فیلمبرداری، به سراغ اماکن مذهبی تورنتو، از جمله مسجدها و کلیساها و کنیسه ها می رفتم و گفتار روحانیون آن مکان ها ضبط که بعد از ادیت، از تلویزیون پخش می شد.
در مجموع شانزده قسمتی که ساختم، متوجه چندین نکته جالب شدم:
- هر یک از آن روحانیون، صحبت از حقانیت دین خود می کرد، آنگونه که آن دین مهم برای نجات جان بشریت و هدایت آنها آمده است و پیروی از آن دین، انسان را به رستگاری می رساند.
- آنها، داستان ها و احادیث خودشان را داشتند و در پیام خود، به طور مخفی و یا آشکار، دین خودشان را برترین می پنداشتند.
- با فرقه احمدیه هم که شاخه ای از مذهب شیعه است، آشنا شدم. ( در فرصتی دیگر، درباره این فرقه خواهم نوشت.)
- در یک کنیسه یهودی در خیابان بترست، با دیواره ای از آثار تخت جمشید، برخورد کردم که نشانه تعلق خاطر یهودیان به ایرانیان بود. زیرا که آنها کوروش بزرگ را ناجی قوم خود می دانند.
مذهب، وسیله ای است برای رسیدن به ایمان به خدا. خوش به حال مسافران وسیله ای که راننده اش، از جاده امن و هموار براند.
اما امروزه از این نظر، وسیله دیگر بی خطری هم وجود دارد که انسانها را بدون هیچ تلفاتی، به مقصد و مقصود خود برساند و آن، عقل و خرد آدمی است.
*****
سال نو میلادی بر همه مبارک باد