پاسکال اسمت، مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل سرانجام پس افزایش انتقادها به میزبانی او از یک هیأت ایرانی به سرپرستی شهرداری تهران از سمت خود استعفا داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک، پاسکال اسمت را متهم کرد با دعوت از از هیأت ایرانی و روس برای شرکت در کنگره شهرداران شهرهای بزرگ در نشست شهری بروکسل، «تصویر پایتخت» را «لکه دار» کرده است.
سه روز پس از این اظهارنظر سرانجام این مقام شهرداری بروکسل از مقام خود استعفا داد.
معاون امور شهرسازی بروکسل کنفرانس خبری اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری میکند.
او گفت اکنون که ایمیلی از دفترش دریافت کرده که تایید میکند که مجموعه زیر نظر او هزینههای اقامت علیرضا زاکانی شهردار تهران و دو مقام روسی را پرداخت کرده است، خود را «موظف به کنارهگیری» میداند .
آقای اسمت پیشتر اصرار داشت که «هیچ خطای شخصی مرتکب نشده است» و گفت که یکی از کارکنانش بدون اطلاع او اقدامات مربوط به اسکان این هیات را برعهده داشته است.
حاجا لحبیب میگوید پاسکال اسمت در حالی اصرار داشت که علیرضا زاکانی را دعوت کند که وزارت امور خارجه مخالفت خود برای صدور ویزای شهرداری تهران را اعلام کرده بود.
به نقل از خانم لحبیب گزارش شده است که این مقام شهرداری برای صدور ویزای ۱۳ عضو دیگر هیئت ایرانی نیز اصرار داشته است.
علیرضا زاکانی که اکنون شهردار تهران است، از فرماندهان سپاه پاسداران بوده است.
بلژیک و ایران روابط پرتنشی را در ماههای گذشته پشت سر گذاشتهاند.
بلژیک ماه گذشته اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی را که به اتهام «تروریسم» در جریان توطئه برای بمبگذاری در مجمع سازمان مجاهدین محکوم شده بود آزاد کرد.
بلژیک با تصویب قانونی عملا اسدالله اسدی را در ازای آزادی یک امدادگر بلژیکی و سه اروپایی دیگر آزاد کرد.
دریا صفایی، نماینده بلژیک: اکنون نوبت استعفای وزیر خارجه بلژیک است
دریا صفایی، نماینده پارلمان بلژیک در توییتی در واکنش به استعفای این مقام شهرداری بلژیک گفته است: «این که پاسکال اسمت، مسئولیت خود را برعهده می گیرد، صحیح است، اما مسئولیت نهایی برعهده وزیر خارجه است، او نمیتواند در سمتش باقی بماند.»
تئو فرانکن، از اعضای پارلمان بلژیک و مسئول هیات این کشور در ناتو هم در توییتی در واکنش به استعفای پاسکال اسمت، مقام شهرداری بروکسل گفته: «خبر خوش برای مردم دلیر ایران در داخل و خارج، پاسکال اسمیت، سیاستمدار بلژیکی که بسیجی تروریست زاکانی را به بروکسل دعوت کرده بود، استعفا داد. فشار خیلی زیاد است. غرب به حمایت از شما و مبارزه شما برای آزادی ادامه خواهد داد.»
او در این توییت همچنین گفته: «ما باید سپاه را در لیست تروریستی قرار دهیم. باید از شر این رژیم وحشتناک خلاص شویم.»
علیرضا زاکانی کیست؟
علیرضا زاکانی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، پیش از نمایندگی در این دوره مجلس شورای اسلامی (یازدهم)، در دوره هفتم، هشتم و نهم هم نماینده مجلس بوده است.
آقای زاکانی در انتخابات دهمین دوره مجلس شکست خورد و به عنوان «دبیر مجمع عالی بسیج» منصوب شد.
در زمان حمله نیروهای انتظامی و شبهنظامیان حزباللهی به خوابگاه دانشجویان در ۱۸ تیر ۱۳۷۸ علیرضا زاکانی مسئول بسیج دانشگاههای استان تهران بود و در رویدادهای مرتبط با آن حضور داشت و از جمله در راهپیمایی حکومتی ۲۳ تیر در کنار حسن روحانی جزو سخنرانان بود.
علیرضا زاکانی در دوران جنگ ایران و عراق پیش از آن که به سن قانونی رسیده باشد جزو نیروهای نظامی داوطلب بود.
او پس از جنگ در رشته پزشکی و سپس پزشکی هستهای در دانشگاه تهران تحصیل کرده است.