گزارشها حاکی از آن است که وضعیت عمومی حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان ایران، نگرانکننده نیست و او از حادثه سقوط هلیکوپتر جان به در برده است.
البته اسماعیل احمدی، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی، در این سانحه کشته شد.
به گزارش مهر آقای سجادی سفری کوتاه به کرمان داشت و شب چهارشنبه سه طرح ورزشی را در سیرجان افتتاح کرد، یک سالن ورزشی پنج هزار متری با هزینه ۱۰۰ میلیارد تومان، یک سالن تیراندازی ۲۰۰ متری با هزینه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، و همین طور اردوگاه تخصصی دومیدانی با هزینه ۸۰۰ میلیون تومان.
او با هلیکوپتری متعلق به سازمان هلال احمر در حال بازگشت از بافت، در استان کرمان بود.
حمید سجادی در حالی با هلیکوپتر هلال احمر پرواز میکرد که از مجموع ۲۴ هلیکوپتر این سازمان امداد و نجات، آن طور که پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر دو ماه پیش گفت «۱۰ بالگرد امدادی این جمعیت در حال حاضر به دلیل کمبود اعتبار تعمیرات اساسی زمینگیر شده است.»
آقای سجادی در یکی از همین هلیکوپترهای متعلق به هلال احمر بود که سقوط کرد.
معمولا واژه «سقوط» برای سیاستمداران استعارهای از کاهش محبوبیت یا از دست دادن قدرت است، اما ایمنی پرواز و فرسودگی ناوگان هوایی ایران به ترتیبی است که این واژه دقیقا به معنی سقوط فیزیکی از ارتفاع و برخورد با زمین است.
اتفاقی که هرچند حمید سجادی از آن جان به در برد، پیشتر جان سه وزیر دیگر در حکومت ایران را گرفته است.
سقوط مقامهای ایرانی
- رحمان دادمان، وزیر راه و ترابری در حادثه سقوط یک هواپیمای یاک-۴۰ در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۰ کشته شد. چند مقام دیگر، از جمله معاونان وزیر و چند نماینده مجلس هم در این حادثه کشته شدند. آقای دادمان وزیر راه و ترابری بود و در سفری جان خود را از دست داد که برای افتتاح فرودگاهی در گرگان انجام شده بود.
- در ۷ مهر ۱۳۶۰ یک هواپیمای سی-۱۳۰ ارتش ایران در بازگشت از اهواز به تهران و در حالی که آماده فرود بود دچار حادثه شد و پس از سقوط و آتشسوزی منفجر شد. این هواپیما حامل شماری از مجروحان جنگی و کشتهشدگان بوذ. علاوه بر آنها مقامهای بلندپایه از جمله یک وزیر وقت و وزیر سابق هم سرنشین آن بودند. سرهنگ موسی نامجو، هنگام سقوط وزیر دفاع بود و سرهنگ جواد فکوری پیش از او این مقام را داشت. ولیالله فلاحی، یوسف کلاهدوز و محمد جهانآرا دیگر فرماندهان نظامی عالیرتبهای بودند که در این حادثه کشته شدند. سرهنگ فکوری خود خلبان بود و در طراحی عملیات کمان ۹۹ نقش داشت که ضربههای حساسی به زیرساختهای عراق زد.
- سرلشکر منصور ستاری، فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران هم یکی دیگر از مقامهایی است که مستقیما در امور مربوط به پرواز مسئولیت داشت و در یک سانحه هوایی در ۱۵ دی ۱۳۷۳ چند دقیقه پس از برخاستن هواپیما از یک فرودگاه نظامی در نزدیکی اصفهان کشته شد.
- احمد کاظمی، فرمانده نیروی زمینی سپاه، دیگر فرمانده بلندپایهای است که که در ۱۹ دی ۱۳۸۴ به همراه شماری دیگر از فرماندهان نظامی در سقوط یک هواپیمای نظامی کشته شد.