وزیر اطلاعات و فرهنگ یمن میگوید ایران به «سدی بر سر راه» پایان دادن به جنگ در کشورش تبدیل شده و گروه انصارالله یا حوثیها «با کنترل از راه دور از تهران هدایت میشود».
به گزارش خبرگزاری دولتی سبا، وابسته به دولت مرکزی یمن، معمر الاریانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ افزود که بعد از پایان آتشبس در ماه اکتبر، میزان تسلیحاتی که از سوی ایران برای حوثیهای یمن ارسال میشود افزایش پیدا کرده است.
آقای الاریانی این مساله را در واکنش به خبر «توقیف تسلیحات ایرانی توسط نیروی دریایی فرانسه» بیان کرد.
به گفته نظامیان آمریکایی، حدود دو هفته پیش نیروی دریایی فرانسه با کمک اطلاعاتی آمریکا یک کشتی حاوی هزاران قبضه اسلحه و بیش از نیم میلیون فشنگ را در دریای عمان توقیف کردند.
بر اساس ادعای نظامیان آمریکایی که در خلیج فارس مستقر هستند، این محموله تسلیحاتی از سوی ایران برای استفاده گروه انصارالله یا حوثیهای یمن ارسال شده بود.
آقای الاریانی گفت که در یکسال گذشته، این پنجمین بار است که خبر توقیف محموله تسلیحاتی ایرانیها منتشر میشود.
او گفت این محموله تازه چند روز بعد از آن توقیف شده که یک محموله موتور پهپاد در حال عبور از مرزهای شرقی یمن با عمان، کشف و توقیف شده است.
او افزود: «این افزایش تنش به خوبی نشان میدهد که رژیم ایران برای زیر سوال بردن جامعه بینالمللی چه نقش مهمی برعهده دارد.»
آقای الاریانی که از دسامبر سال ۲۰۲۰ به پست وزارت اطلاعات و فرهنگ رسیده، بخشی از دولت تبعیدی یمن است که از سوی سازمان ملل متحد به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت شناخته میشود.
این دولت حدود هفت سال پیش، در پی کودتای مسلحانه گروه انصارالله (حوثیها) ناچار شد که شهر صنعا، پایتخت یمن را ترک کند و در حال حاضر اداره امور را از شهرهای عدن و ریاض برعهده دارد.
معمر الاریانی، ایران را متهم کرد که با صادر کردن اسلحه به یمن در حال «صادر کردن مشکلات داخلی خود به خارج» است.
او گفت که حمایت تسلیحاتی ایران از گروه حوثیها به «هرج و مرج و تفرقهپراکنی بین نیروهای شبهنظامی» دامن میزند.
وزیر اطلاعات و فرهنگ یمن همچنین از جامعه بینالمللی و سازمان ملل متحد درخواست کرد که با ایران «مقابله» کنند و گفت اقدامات تهران «نقض آشکار» منشور سازمان ملل و قطعنامههای شورای امنیت درباره یمن است.
بر اساس قطعنامههای شورای امنیت، گروه حوثیها باید هرچه سریعتر از مبارزه مسلحانه با حکومت مرکزی یمن دست بردارد و ارسال سلاح به این کشور ممنوع است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که هرگز به گروه حوثیها اسلحه نداده و تنها به شکل معنوی از این گروه حمایت میکند.
این مساله بارها از سوی آمریکا و عربستان زیر سوال رفته است.
عربستان میگوید به طور مشخص موشکهای بالستیک و پهپادهای ایرانی در دستان گروه حوثیها موجب شد تا این گروه بتواند به اهداف بسیاری در عمق خاک این کشور حمله کند.
ریاض و تهران که بیش از هفت سال است با هم ارتباط رسمی دیپلماتیک ندارند در هفتههای اخیر بار دیگر در آستانه از سرگیری مذاکرات قرار گرفتهاند و حتی این احتمال مطرح شده که وزرای خارجه دو کشور با یکدیگر ملاقات کنند.
یمن یکی از مهمترین موضوعات محل اختلاف دو طرف است.