شهر کمپلوس، در استان بریتیش کلمبیا، این روزها، شاهد فاجعه ای هولناک است که در گذشته اتفاق افتاده است.
به گزارش گلوبال نیوز، بقایای اجساد ۲۱۵ کودک که گزارش شده است سن برخی از آنها تنها ۳ سال بوده، در منطقهای که زمانی محل یک مدرسه شبانهروزی کودکان بومی در کانادا بود، کشف شد. رهبر قبیله بومیان کمپلوس، این فاجعه را فراتر از باور اعلام کرده است.
به گزارش رویترز، جاستن ترودو، نخست وزیر کانادا، روز جمعه ۷ خرداد، کشف این گور دستهجمعی کودکان را دلخراش خواند.
آنچه که عمق فاجعه را گسترش می دهد، آن است که دولت فدرال مسئولیت این مدرسه را مستقیم به عهده داشته و باوجوداینکه مرگ این کودکان جایی ثبت نشده است، دولت در آن زمان، نسبت به این جنایت سازمان یافته، آگاهی داشته است. نسل کشی اجباری که بیش از صد سال توسط دولت استعماری کانادا بر بومیان تحمیل شده بود، باعث شد تا بسیاری از خانواده ها در سوگ عزیزان از دست رفته شان بمانند. در حالی که از سرنوشت آنها و حتی جای گور آنها بی خبر بودند.
کارشناسان پزشکی قانونی همچنان برای شناسایی کودکانی که در این گور دسته جمعی دفن شده اند، در حال تلاش به سر می برند و می گویند که ممکن است اجساد بیشتری در این منطقه پیدا شود.
این کودکان، دانش آموزان مدرسه سرخپوستان کمپلوس در بریتیش کلمبیا بودند که سال ۱۹۷۸ تعطیل شد. گفته شده است بقایای این کودکان با استفاده از یک متخصص رادار زمیننفوذ، کشف شده است.
نظام مدارس شبانه روزی کانادا با اجبار کودکان بومی را از خانواده آنها جدا می کرد. پس از پایان یک تحقیق شش ساله در سال ۲۰۱۵ درباره آن نظام آموزشی منسوخ، از آن به عنوان «نسل کشی فرهنگی» یاد شد.
در آن تحقیق، آزارهای جسمی، تجاوز، سوءتغذیه، و دیگر آزارهایی که حدود ۱۵۰ هزار کودک در آن مدارس متحمل شدند، توصیف شده است.
آن گزارش همچنین گفته بود که بیش از ۴۱۰۰ کودک در زمان حضور در مدارس شبانه روزی، جان باختند. گمان می رود مرگ ۲۱۵ کودکی که بقایای آنها به تازگی کشف شده است، در آن گزارش نیامده باشد.
آن مدرسه ها عمدتا از جانب دولت اتاوا و بین دهه ۱۸۴۰ تا دهه ۱۹۹۰ میلادی توسط کلیساهای مسیحیان اداره می شد. کانادا در سال ۲۰۰۸ به خاطر آن سیستم آموزشی رسما عذرخواهی کرد.