خبر بسته شدن شبکه من و تو همه ایرانیان را در سراسر جهان به ویژه در ایران شوکه کرد. شبکهای که با برنامههای متنوع و حرفهای خود توانسته بود در میان خانوادههای ایرانی جایگاه خاصی داشته باشد به یکباره اعلام کرد که به دلایل مالی این شبکه تا دو سه ماه دیگر تعطیل خواهد شد بسیاری از بینندگان این شبکه اظهار نگرانی کردند و بعضی از آنها گریان حاضر بودند که بخشی از درآمد خود را به آن شبکه اهدا کنند تا به کار خود ادامه دهد.
تلویزیونمنوتو یک شبکهٔ تلویزیونی ماهوارهای بینالمللی سرگرمی خدمات عمومی رایگان به زبان فارسی است که در اکتبر ۲۰۱۰ راهاندازی شد. این شبکه متعلق به شبکهٔ تلویزیونی مرجان است که توسط کیوان عباسی و مرجان عباسی تأسیس شد و مرکز آن در لندن مستقر است و برنامههای سرگرمی-علمی و سیاسی آن، شامل: مستندها، فیلمها، سریالها، اخبار و گزارشها است.
حامیان مالی این شبکه افراد نامشخصی هستند که هرگز نام آنها فاش نشد و این کانال منابع مالی خود را مخفی نگه داشت.
نظام جمهوری اسلامی ایران، از ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل به عنوان حامیان مالی این کانال نام میبردو «منوتو» را به تبلیغ برای خاندان پهلوی و اسلامستیزی متهم میکند.
بر اساس گزارش ۲۰۱۱ دربارهٔ حقوق بشر و دسترسی اطلاعات به ایران توسط مرکز سیاست خارجی، یک اندیشکدهٔ مستقل مستقر در بریتانیا، بودجهٔ منوتو نیز از سوی «سرمایهگذاران خطرپذیر» تأمین میشود.
شبکهٔ تلویزیونی «منوتو» با انتشار پستی در صفحهٔ اینستاگرام خود، از احتمال تعطیلی این شبکه به دلیل وجود مشکلات در تأمین بودجه، تا پایان ژانویهٔ ۲۰۲۴ میلادی خبر داد.
بسیاری از ناظران، قطع برنامههای شبکه من و تو را به همین سادگی نمینگرند. آنها اطمینان دارند که در پشت پرده، مسائل گوناگون سیاسی جریان دارد که ورای مشکلات مالی است.
از طرف مدیریت شبکه من و تو گفته شده است که آنها حاضر نیستند از هزینههای خود بکاهند و با کیفیت پایین تری برنامههای خود را ارائه دهند، بلکه میخواهند در اوج و با سربلندی به کارشان خاتمه دهند .
از مسائل پشت پرده و سیاست کاری شبکه من و تو که بگذریم، گمان نمیکنم برای سرمایهگذاران نامرئی آن، مسئله مالی، مشکل اساسی آن باشد. اما چرا مدیران این شبکه، مشکل مادی را مطرح کرده اند، جای تردید و سوال است!
شبکه تلویزیونی من و تو با بودجهای شاید یک صدم بودجه تلویزیون جام جم ایران، توانسته است مخاطبین بسیاری را، هم در ایران و هم در سراسر جهان، به سوی خود جلب کند و همین، دهن کجی بزرگی بود به تلویزیون پرطمتراق جام جم حکومت جمهوری اسلامی، با آن بودجههای نجومی.
شکی نیست که اپیدمی کووید ۱۹ یا کرونا، سیستم بهداشت و اقتصادی جهان را دگرگون کرد که در پی آن، مشاغل بسیار زیادی از بین رفته و یا دچار تغییر و تحول بزرگی شدند.
بیماری کرونا نه تنها در همه ابعاد شغلی اثر منفی داشت، بلکه بر روی رسانههای چاپی نیز تاثیر بسزایی گذاشت. آن گونهای که پس از بیماری واگیردار کرونا، در شهر تورنتو، فقط چند رسانه کمتر از تعداد انگشتان یک دست، توانستند به فعالیت خود ادامه دهند. بیماری کرونا باعث شد که چند مجله استخواندار و قَدَر شهر تورنتو، دست از فعالیت چاپی خود بردارند. مدیران آنها هم نخواستند با پایین آوردن هزینه خود، کیفیت کارشان را پایین آورند. به همین جهت، با سربلندی و با احترام، به چاپ مجله خود پایان دادند.
گرچه میدانیم مجله شهرما، از طرفداران پروپا قرص و از محبویت خاصی برخوردار است، ولی کسی از بازیهای زمانه سر در نمیآورد و این که سرنوشت در آینده چه بازی خواهد کرد.
مجله شهرما نیز، دیر یا زود ممکن است سرنوشتی همچون سایر مجلات ایرانی و یا شبکه من و تو، بیابد.
تصور اینکه به یکباره همچون شبکه من و تو یا رسانههای خوب تورنتو، فعالیت خود را به پایان ببریم، برایمان ناراحت کننده است. امیدوارم که همچنان با حمایت شما و صاحبان مشاغل ایرانی به خدمتگزاری خود ادامه دهیم. زیرا که می دانیم رسانههای ما، پل ارتباطی مردم با فرهنگ و هویت ایرانی است.
بد نیست بدانید که من و همسرم مایلیم همان گونه که تلویزیون ایرانیان کانادا (ITC) را به شخصی علاقهمند و متخصص، واگذار کردیم، در آیندهای نه چندان دور، شاید یکی دو سال دیگر، مجله خانوادگی شهرما را به کسانی تازه نفس که به فرهنگ و هویت ایرانی علاقمند باشند واگذار کنیم. تا در آینده چه پیش آید. فعلاً که پرتوان داریم پیش می رویم.
در باره شبکه خوب «من و تو» هم صادقانه امیدواریم که همچنان به کار خود ادامه دهد چون وجودش در افکار و اذهان مردم بسیار روشنگر و تاثیرگذار بوده است.
اگرچه سرمایه اصلی در دست دولتها و قدرتهاست اما کمکهای کوچک مردمی هم، میتواند شبکه خوبی مانند: «من و تو» را نجات دهد. قدرت مردمی را نباید دست کم گرفت.
ضمناً: مجلهشهرما،واردبیستمینسالفعالیتخودشد. باسپاسازتشویقهاوحمایتهایشما.
پاینده و پویا باشید.