امروزه اکثر اعراب کشورهای مسلمان که در راس آنها، عربستان سعودی قرار دارد، بسیار مایلند که در صلح و آرامش زندگی کنند.
محمد بن سلمان شاهزاده عربستان، جوان روشنفکری است که فراتر از سایر رهبران کشورهای مسلمان میاندیشد. او مدتی است که شهر ابتکاری «نئوم» را در پروژه سازندگی خود دارد.
آن زمان که ایران مهد تمدن جهان بود، اعراب، بیابان گرد و بادیه نشین بودند.
اما اکنون پس از گذشت ۱۴۰۰ سال، فرزندان آن اعراب، با گامهای بلندی که در راه رفاه و آسایش ملت خود برمیدارند، جهان را شگفت زده کرده است.
با وجود آنکه کشور عربستان، خاستگاه دین اسلام است، اما اکنون با هوشمندی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به مرور و با کارهایی که انجام می دهد، از قطب مذهبی گذشته و به قطب تکنولوژی پیشرفته، چشم دارد.
اما در مقابل آن، کشور ایران برعکس زادگاه اسلام ، به جای پیشرفت، به قول خمینی می خواهد با ایدئولوژی اسلامی، به ۱۴۰۰ سال پیش برگردد.
یکی از شخصیتهای عرب، از طریق رسانههای اجتماعی، به طور روشن، حماس و حزب الله را مرتجع نامید و کارشان را محکوم و باطل اعلام نمود. او گفت که آن گروه های ضدبشری، باید از بین بروند تا جهان، آرامش بیابد.
از نظر من جهان، موقعی آرامش پیدا میکند که رهبران و سیاستمداران کشورها، در برابر ایدئولوژیهای باطل و عقب مانده، مقاومت کرده و با سلاح علم و تکنولوژی با خرافات مقابله کنند.
اگر اختیار جهان، به دست رهبران مذهبی ادیان مختلف سپرده میشد، هرگز تکنولوژی و پیشرفتهای علمی، به وجود نمیآمدند و انسان همچنان در زندگی ابتدایی به سر می برد.
اما پس از رنسانس قرون میانه اروپا که کشیشان به داخل کلیساها رانده شدند، به یکباره راه علم و هنر باز شد و در نتیجه، پیشرفتهای شگفتانگیزی در جهان آغاز گردید که همچنان ادامه دارد.
آن خدای خرافی که شلاق به دست جبرئیل میدهد تا به پشت ابرها بزند و صاعقه ایجاد کند، در مقابل آن خدای علم و دانش که میگوید که رعد و برق نتیجه برخورد قطب مثبت و منفی ابرهاست، چارهای جز عقبنشینی ندارد.
بگذارید حالا کمی درباره شهر نئوم که شاهزاده خوش فکر و آینده نگر عربستان سعودی، مبتکر آن است بیشتر بدانیم:
نئوم یا نيوم، یک شهر برنامهریزی شده هوشمند، در استان تبوک در شمال غربی عربستان است که قرار است تا سالهای آتی، قابل سکونت شود.
برای این شهر که یک مقصد گردشگری خواهد بود، فن آوریهای هوشمند، برنامهریزی شدهاست.
در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۱۸، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی از راه اندازی یک شرکت سهامی به نام نیوم با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار خبر داد.
برنامهریزی شده که منابع انرژی این شهر کاملاً از طریق منابع انرژی تجدید پذیر، تأمین شود.
پروژه ایجاد این شهر کاملاً مستقل از چارچوب قوانین دولت عربستان، و با مالیات و نیروی کار خاص خود، قوانین و «سیستم قضایی خودمختار» کار خواهد کرد.
این ابتکار، از چشمانداز سعودی ۲۰۳۰ شکل گرفت، طرحی که میخواهد وابستگی عربستان به نفت را کاهش دهد و اقتصاد آن را متنوع نماید.
طرحهایی، مثل ایجاد روبات برای انجام وظایفی مانند: امنیت، تدارکات، تحویل خانه، مراقبت از شهر و غیره.
شهر نئوم، تنها با انرژی باد و انرژی خورشیدی، اداره خواهد شد.
از آنجا که این شهر از ابتدا طراحی و ساخته خواهد شد، نوآوریهای دیگری در زیرساختها و تحرک در آن پیشنهاد شدهاست. مرحله اول این پروژه قرار است تا سال ۲۰۲۵ به اتمام برسد.
یک شرکت آمریکایی اعلام کرد که بزرگترین کارخانه هیدروژن سبز جهان را در عربستان سعودی احداث میکند.
نام شهر “Neom” از دو کلمه ساخته شدهاست. سه حرف اول پیشوند Neo (نئو) به زبان یونان باستان به معنای “جدید” و حرف چهارم M از مخفف کلمه عربی: (مستقبل) به معنای “آینده” تشکیل یافته است.
در این شهر پیشرفته که بر پایه هوش مصنوعی بنا می شود، تعداد روباتها، بیشتر از تعداد انسانهای ساکن شهر خواهد بود.
محمد بن سلمان خوش فکر و آینده نگر، قصد دارد تا با کارهای شگفتانگیزی که انجام خواهد داد، توجه جهانیان را به سوی عربستان برگرداند.
اکنون خواننده گرامی، شما بگویید کدام یک از این دو، راه عاقلانه و منطقی است:
1- همچنان به ایدئولوژی مذهبی پایبند باشیم و همواره در حال عبادت و در راه رفتن به بهشتی که به گفته بزرگترین رهبر مذهبی جهان، پاپ فرانسیس، یک دروغ و فریب است، خونریزی و جانفشانی کنیم؟
2- یا اینکه با کمک علم و تکنولوژی، در راه شادی و خوشبختی انسانها بکوشیم؟
شما چه می اندیشید؟