وزیر خارجه ایالات متحده اعلام کرده که آمریکا آماده است با ایران «بدون هیچ پیششرط» وارد مذاکره شود، اما به «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد داد.
مایک پمپئو که به سوئیس سفر کرده، روز یکشنبه ۱۲ خرداد با بیان این که ایالات متحده آماده است «بدون پیششرط» وارد گفتوگو شود، گفت: «ما آماده ایم بدون هیچ پیش شرطی گفتگو کنیم. ما حاضریم بنشینیم و با آن ها صحبت کنیم. اما تلاش آمریکا برای جلوگیری از فعالیت های بدخواهانه جمهوری اسلامی و نیروهای انقلابی اش ادامه خواهد داشت.»
وی افزود: «باید بدانید که برای اطمینان از اینکه ایران به نقطه ای نرسد که بتواند از سلاح هسته ای برخوردار شود، ما از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.»
وزیر خارجه آمریکا که به چهار کشور اروپایی با هدف مذاکرات در خصوص امور ایران سفر کرده، روز یکشنبه ۱۲ خرداد در سوئیس با ایگناسیو کاسیک وزیرخارجه این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
پیش از این ایالات متحده در خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط آمریکا برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
نگرانیهای ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
ایالات متحده میگوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است.
آزمایشهای موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشکها را متوقف کند.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه، آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروههایی چون القاعده و داعش قرار میداد.