وزیران کشور بریتانیا و فرانسه با هم توافق کردند که با تشدید نظارت بر کانال مانش، مانع عبور پناهجویان از این مسیر برای ورود به بریتانیا شوند؛ عمده این پناهجویان ایرانی هستند.
«ساجد جاوید» وزیر کشور بریتانیا و همتای فرانسوی او «کریستف کاستانر» توافق کردند با استفاده از روشهایی چون افزایش تعداد گشتهای نظارتی، انهدام باندهای قاچاق انسان و افزایش آگاهی پناهجویان نسبت به خطرات عبور از کانال مانش، روند رو به افزایش عبور پناهجویان از این کانال را کاهش دهند.
در هفتههای اخیر تعداد پناهجویانی که با استفاده از قایق از کانال مانش رد شده و به بریتانیا میروند، افزایش پیدا کرده است. بر اساس آمارها، تعداد زیادی از این پناهجویان ایرانی هستند که از فرانسه به سمت بریتانیا میروند.
از جمله روز یکشنبه در منطقه کینگزداون و در نزدیکی ساحل دریا، شش شهروند ایرانی در کنار یک قایق پیدا شده بودند.
بر اساس آمار، از ماه گذشته میلادی (نوامبر) تاکنون دستکم ۲۳۹ نفر تلاش کردهاند با استفاده از قایق و عبور از کانال مانش وارد بریتانیا شوند.
یکی از دلایل این مسئله، این است که بریتانیا عمدتا از بازگرداندن ایرانیان به کشورشان، به دلیل وضعیت حقوق بشر در ایران، خودداری میکند.
روزنامه فایننشیال تایمز روز شنبه ۸ دی (۲۹ دسامبر)، به نقل از کریس هوگبن رئیس کارگروه جرایم مهاجرتی بریتانیا که مسئول مقابله با قاچاق انسان است، نوشت که اطلاع از این موضوع باعث هجوم ایرانیها به بریتانیا و به وجود آمدن پدیده «پناهجویان کانال مانش» شده است.
یکی از دلایل افزایش تعداد ایرانیانی که به بریتانیا میروند آن است که در ماههای اخیر برخی ایرانیان پس از سفر به صربستان، از این کشور خارج نشدند. ایرانیان در فاصله تابستان سال ۹۶ تا پاییز سال جاری، برای سفر به صربستان نیاز به ویزا نداشتند. پیشتر بیبیسی به نقل از مقامهای پلیس صربستان نوشته بود که نزدیک به ۱۲ هزار شهروند ایرانی پس از ورود به این کشور، از آن خارج نشدهاند.