زاهدان روز جمعه صحنه اعتراض نمازگراران و خشونت و سرکوب بود. منابع محلی از “وضعیت جنگی” یاد میکنند و رسانههای رسمی از “حمله تروریستی” خبر میدهند. در تهران جنازه دختر ۱۷ سالهای که در تظاهرات ناپدید شده بود شناسایی شد.
خبرها و تصاویر شبکههای اجتماعی از “وضعیت جنگی” در زاهدان حکایت میکنند و گزارشهای تایید نشده از کشته شدن دهها نفر. اعتراضا مردم خشمگین زاهدان پس از نماز جمعه و سخنرانی مولانا عبدالحمید شروع شد. شهروندان بلوچ که در روزهای گذشته به دلیل تایید خبر تجاوز فرمانده انتظامی منطقه به یک دختر ۱۵ ساله و عدم رسیدگی به مسئله ناآرام بودند، پس از نماز، شعارهای ضد حکومتی سر دادند.
حبیبالله سربازی، فعال بلوچ در توییتی از تیراندازی مستقیم بالگردها از هوا به مردم خبر داده و نوشته که بیمارستانها تخت خالی ندارند. او افزوده که وضعیت اینترنت بسیار ضعیف و خراب است و پاسگاههای سپاه و اماکن متعلق به مسئولان نظام از سوی مردم معترض به آتش کشیده شدهاند.
رسانههای رسمی و دولتی در ایران، ناآرامی در زاهدان را “حمله تروریستی” خواندهاند. خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران کشته شدن دست کم دو نفر و زخمی شدن دهها نفر را تایید کرده است. در روایت رسانههای دولتی “تیراندازی افراد مسلح ناشناس به کلانتری ۱۶ زاهدان” علت امر معرفی شده است. در شبکه خبر صدا و سیما اعلام شد که م”اموران برای حفاظت از ساختمان پاسگاه مجبور شدند به حمله کنندگان تیراندازی کنند.”
در تصاویری که از زاهدان در شبکههای اجتماعی منتشر شده، یک بانک، یک ماشین پلیس، یک ماشین آتش نشانی و یک پایگاه بسیج به آتش کشیده شده است.
طنین “مرگ بر دیکتاتور” در اهواز
تصاویری نیز از تجمعات اهواز در روز جمعه ٨ مهر در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که از حضور شهروندان در خیابان ها خبر میدهد.
معترضان شعارهای ضد حکومتی مانند “مرگ بر خامنهای”، “مرگ بر دیکتاتور” و یا شعار “زن، زندگی، آزادی” سردادهاند
دختران و زنان در حالی دیده میشوند که روسری از سر برداشتهاند.
دختر ۱۷ سالهای که در تهران مفقود شده بود، پیدا شد اما نه زنده!
با ادامه اختلالات گسترده اینترنت در ایران، همچنان انتشار اخبار و گزارشها از ایران به کندی صورت میگیرد و در این بین هویت بسیاری از کشتهشدگان اعتراضات نامشخص است.
جمعه هشتم مهر، پس از ۱۰ روز هویت دختر ۱۷ سالهای به نام نیکا شاکرمی مشخص شد که در اعتراضات ۲۹ شهریور در بلوار کشاورز تهران مفقود شده بود.
آتش شاکرمی که در توییتر خود را خاله این دختر ۱۷ ساله معرفی کرده، نوشته است: «نیکا پیدا شد؛ اما نه زنده!»
آتش شاکرمی در روزهای گذشته با اعلام اینکه از طرف خانواده نیکا اطلاع رسانی می کند، با انتشار عکس خواهرزاده ۱۷ سالهاش، مفقودی او را اعلام کرده و از کاربران کمک خواسته بود. خواسته بود.
حمایت گسترده ورزشکاران از حسین ماهینی
دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی به دنبال اعتراضات مردمی پس از مرگ مهسا امینی، موج کم سابقهای از بازداشتها را آغاز کرده است.
در روزهای گذشته شماری از روزنامه نگاران، وکلا، فعالان مدنی، فعالان حوزه زنان و چهرههای شناخته شده ورزشی و هنری در میان بازداشتشدگانبودهاند.
به دنبال بازداشت حسین ماهینی در خانهاش از سوی ماموران وزارت اطلاعات، موجی از حمایت ورزشکاران از این بازیکن سابق تیم ملی آغاز شده است.
در تازهترین واکنشها، وریا غفوری، بازیکن فولاد و کاپیتان پیشین استقلال در توئیتر نوشت: «انسانی که درد مردمش را در خودش بداند، مجرم نیست شریف است. طبق اصل ۲۷ قانون اساسی مردم حق اعتراض دارند، حسین ماهینی را آزاد کنید.»
مهدی مهدویکیا نیز در اینستاگرامش در اعتراض به این دستگیری با انتشار عکسی از حسین ماهینی نوشت: «این روزها در حافظه تاریخ ثبت خواهد شد.»
خبرگزاری ایرنا در توضیح دلیل دستگیری حسین ماهینی نوشته است: «مطالب منتشر شده توسط آقای ماهینی مصداق تلاش برای ترویج اغتشاش و هرج و مرج در کشور است.»