نیروهای حکومتی در صدد برخورد شدیدتر با معترضان در شهرهای مخالف ایران هستند. از این رو شمار دانشجویان و فعالان سیاسی و مدنی که از آغاز اعتراضهای مردمی به مرگ مهسا امینی بازداشت شدهاند، به بیش از ۴۰ نفر رسید.
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ در فهرستی، اسامی تمامی افرادی که بازداشت شدهاند را اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش مشخص شده است، ۲۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای مختلف ایران، ۱۱ فعال زن، شش فعال سیاسی، سه فعال رسانهای و سه فعال مدنی بازداشت شدهاند.
کمیته پیگیری وضعیت بازداشتشدگان اعتراضات شهریور ۱۴۰۱ اعلام کرده است: «تاکنون هیچ مقام رسمی درباره اتهامات این افراد اظهارنظر نکرده است.»
همزمان با اعلام شمار بازداشتشدگان هفته اخیر در ایران، سازمان حقوق بشر ایران نیز روز جمعه اول مهر اعلام کرد، شمار کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران به دستکم ۵۰ تن رسیده است.
شبکه حقوق بشر کردستان اعلام کرده است، در اعتراضهای روز چهارشنبه، چهار نفر به نامهای یاسر جعفری، امیر فولادی، محسن قیصری و سعید محمدی در شهرهای ایلام و اسلامآباد غرب کشته شدهاند.
در همین حال اختلالات در شبکههای اینترنتی و موبایلی کشور نیز ادامه دارد. نتبلاکس که تحولات شبکههای ارتباطی و اینترنتی را در جهان رصد میکند در توییتی نوشت: «اینترنت موبایل برای سومین بار در ایران مختل شده است؛ همزمان با گسترش اعتراضها در ایران، دادههای زنده نشاندهنده قطع سراسری ارتباط در اپراتور اول سرویسدهندههای موبایل در ایران است.»
همزمان با اختلال اینترنت در ایران، ایلان ماسک، مالک اینترنت ماهوارهای استارلینک در توئیتی در پاسخ به توییت آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که روز جمعه اعلام کرد، شرکتهای فناوری با هدف ارائه خدمات اینترنتی به مردم ایران از معافیت برخوردارند، نوشت: «استارلینک فعال میشود.»