یاشار سلطانی، روزنامهنگار اسناد جدیدی درباره اتهام «زمینخواری» کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران و نزدیکانش منتشر کرده است. این اسناد آنچه آقای صدیقی گفته و آنچه حوزه علمیه امام خمینی در بیانیههایش منتشر کرده است را بیش از پیش زیر سوال بردهاند. تولیت حوزه علمیه امام خمینی با آقای صدیقی است.
آقای سلطانی که انتقال مالکیت یک باغ در شمال تهران را فاش کرد، شب گذشته (یکشنبه ۵ فروردین)، عکس «سند قطعی انتقال زمین» را منتشر کرد که در دفترخانهای در خیابان نیاوران تهران تنظیم و امضا شده است.
بر اساس این سند، کاظم صدیقی به عنوان فروشنده، این ملک را به محمد مهدی صدیقی، پسرش و جواد عزیزی فروخته است.
جواد عزیزی همان کسی که به گفته آقای صدیقی و حوزه علمیه امام خمینی قبلا معتمد بوده است و حالا او را به «جعل امضا» و «سوءاستفاده» متهم کردهاند.
به گفته یاشار سلطانی، آقای عزیزی، کارمند شهرداری و همان شخصی است که به همراه کاظم صدیقی و دو پسرش، یکی از عروسهایش و سرتیم حفاظتش در تاریخ ۱۴ آبان سال گذشته ۱۴۰۲ شرکتی تجاری با نام «پیروان اندیشههای قائم» ثبت میکنند و کمتر از یک ماه پس از تاسیس، این زمین در اُزگل به این شرکت به ظاهر «غیرتجاری» منتقل میشود
در سند منتشر شده مبلغ معامله ۶ میلیارد و ۶۴۴ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۴۰۰ تومان ثبت شده که «نقدا و تماما» به فروشنده پرداخت شده است. آقای سلطانی مساحت این زمین را ۴۲۰۰ متر عنوان کرده اما در سند انتقال مالکیت که منتشر کرده مساحت زمین ۲۰۲۰ متر ذکر شده است.
به گفته آقای سلطانی ارزش این زمین حدود هزار میلیارد تومان برآورده شده و اکنون برخی رسانهها در ایران انتقال این زمین به «۱۵۰ برابر» کمتر از ارزش اصلی را سوالبرانگیز میدانند. پرداخت نقدی این مبلغ هم آنطور که در سند ذکر شده است، ابهامبرانگیز ارزیابی شده است.
سایت عصر ایران نوشت: «حتی اگر تمام این مبلغ را تراول چک ۱۰۰ هزار تومانی داده باشند، باید بیش از ۶۶ هزار و ۴۰۰ قطعه تراول برده و تحویل داده باشند. حالا از کدام بانک این همه تراول گرفتند و اصلاً چرا بر خلاف عرف معاملاتی، از چک تضمین شده یا واریز به حساب استفاده نکردهاند، امر دیگری است. اصلاً مگر دو شخص حقوقی، نقدی معامله می کنند؟ و البته فکر میکنید اصلاً این همه پول دادهاند؟»
از ابتدای افشای فروش این زمین، اظهارات آقای صدیقی و بیانیههای حوزه علمیه امام خمینی مبهم و پر از اظهارات ضد و نقیض بودهاند.
آقای صدیقی در اولین واکنش، به دادستان تهران نامه نوشت که از انتقال زمین اطلاعی ندارد و امضای او جعل شده است اما بعد و با بالاگرفتن فشار افکار عمومی و انتشار اطلاعات بیشتر، حوزه علمیه امام خمینی اعلام کرد مامور انجام کار «اساسنامهای با عنوان غیرتجاری اما با شرح وظایف تجاری و با سهام افراد حقیقی ثبت کرده بود» و اکنون «دستور بازگشت زمین به حوزه صادر شده و در حال انجام است.»
این پرونده که از آخرین روزهای سال گذشته در ایران مطرح شد بهت و خشم افکار عمومی را در پی داشته اما با سکوت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران همراه بوده است.
توضیحات «مخدوش» و «نادرست» کاظم صدیقی و حوزه علمیه امام خمینی
یاشار سلطانی توضیحات حوزه علمیه امام خمینی و کاظم صدیقی را «مخدوش» و «نادرست» ارزیابی کرده است.
هم آقای صدیقی هم حوزه علمیه امام خمینی گفته و اعلام کرده بودند که پس از اطلاع از «تخلفات» و «تحریف اساسنامه و جعل امضاء»، مجمع عمومی تشکیل دادهاند و «کلیه افراد از موسسه خارج و همه سهام و مالکیت موسسه به مدرسه علمیه امام خمینی منتقل شد.»
اما به گفته آقای سلطانی این تغییرات در روزنامه رسمی منتشر نشدهاند. علاوه بر این، براساس اسناد منتشر شده، آقای صدیقی در تاریخ ۱۹ آذر یعنی ۱۵ روز پس از آن به دفترخانه رفته و سند انتقال زمین را امضاء کرده است.
یاشار سلطانی میگوید: «اگر آقای صدیقی در ۴ آذر ۱۴۰۲ متوجه سوءاستفاده جواد عزیزی در جعل امضا و ثبت شرکت شدهاند، چرا اسفند ماه امسال و پس از انتشار خبر از ایشان به دادستان کشور شکایت بردهاند؟»
دو روز پیش آقای صدیقی به خبرگزاری فارس گفته بود که با «اعتمادی که به آقای جواد عزیزی» داشته تمامی امور را به ایشان و معتمدان خود واگذار کرده ولی این فرد بدون اطلاع او و عادل محسنی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی که او هم نامش در میان موسسان شرکت است، «شرکتی تأسیس کرد که صد درصد برخلاف اهداف و پیشنهادهایی بود که از ایشان خواسته شده بود.»
کاظم صدیقی بار دیگر گفت که امضاهای او و دیگران از جمله عادل محسنی، مدیر حوزه علمیه امام خمینی که منصوب خودش است، «جعل» شدهاند.
وحید اشتری، فعال رسانهای اصولگرا که سفر خانواده محمدباقر قالیباف به ترکیه «برای خرید سیسمونی» را فاش کرد که به «سیسمونی گیت» معروف شد، در شبکه ایکس درباره جواد عزیزی نوشت فردی که آقای صدیقی از او با عنوان «جاعل» نام میبرد، «از مدیران شهرداری در زمان آقای قالیباف است. ظاهرا پختوپز اصلی این ماجرا بر دوش ایشان بوده است.»
او در یک رشته پیام در شبکه ایکس نوشت که جواد عزیزی برادر محمد عزیزی نماینده ابهر در دوره دهم مجلس است و محمد عزیزی چند سال پیش به اتهام «اخلال در بازار خودرو و پوشک» بازداشت شد اما «با وساطت» کاظم صدیقی که همشهریاش است، آزاد شده است.