بعضی از تلفنهای هوشمند جدید هواوی هم دسترسی به “اپ”های گوگل را از دست خواهند داد.
این گام در پی تصمیم دولت آمریکا برای افزودن هواوی به فهرست شرکت هایی که کمپانی های آمریکایی امکان تجارت با آنها را ندارند برداشته می شود.
گوگل در بیانیه ای گفت که درحال “پیروی از این دستور است و پیامدهای آن را بررسی می کند.”
هواوی هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده است.
اقدام گوگل که ابتدا از سوی خبرگزاری رویترز گزارش شد به این معنی است که هواوی آپدیت های امنیتی و حمایت فنی گوگل را از دست می دهد و تلفن های جدید آن دیگر مجهز به اپ هایی مثل “یوتیوب” و “مپس” نخواهند بود.
هواوی همچنان می تواند از یک سیستم عامل اندروید که از طریق منابع باز (اوپن سورس) در دسترس است استفاده کند.
“پیامدهای بزرگ”
دولت ترامپ چهارشنبه پیش هواوی را به فهرست نهادهایی افزود که مشمول دستور دونالد ترامپ می شوند. این دستور فروش یا انتقال فناوری آمریکایی بدون داشتن مجوز به شرکت های نام برده که “تهدیدی امنیتی” به حساب می آیند را ممنوع می کند.
بن وود از شرکت مشاوره “سیسیاس اینسایت” گفت که این حرکت دارای “پیامدهای بزرگی برای محصولات مصرفی هواوی است.”
تاکنون چندین کشور در جهان شرکت های تلهکام خود را از به کار گیری تجهیزات هواوی برای راه اندازی نسل جدید شبکه های تلفن همراه موسوم به “۵ جی” منع کرده اند؛ تصمیمی که به دلایل امنیتی گرفته شده.
با این حال بریتانیا تاکنون چنین ممنوعیتی را اعلام نکرده است.
آقای وود گفت: “هواوی همانطور که در زمینه ساخت مجموعه تراشه ها (چیپ ست) انجام داده، سخت مشغول توسعه مجموعه اپ ها و سایر نرمافزارهای خاص خود بوده است. شکی نیست که این شرکت آرزو دارد سرنوشت خود را به دست گیرد.”
ضربه کوتاه مدت به شرکت هواوی
در کوتاه مدت، این تصمیم می تواند برای هواوی در غرب شدیدا زیانبار باشد.
تلفن های اندرویدی که فاقد دسترسی به فروشگاه “پلی”، سیستم کمک مجازی یا آپدیت های امنیتی گوگل باشند طرفدار ندارند، درحالی که فرض می شود اینها از جمله خدماتی است که گوگل هواوی را از آنها محروم کرده.
با این حال در درازمدت این وضع ممکن است به فروشندگان تلفن های هوشمند بهانه ای بدهد تا آلترناتیوهای سیستم عامل گوگل را به طور جدی مد نظر قرار دهند، به خصوص در زمانی که گوگل سعی دارد مارک خود، پیکسل، را عرضه کند.
به نظر می رسد هواوی خود را برای این سناریو که از دانش فنی آمریکا محروم خواهد شد آماده کرده باشد.
تلفن های هوشمند این شرکت مجهز به پردازنده های خاص هواوی است و یکی از مدیران شرکت پیشتر گفته بود که “ما سیستم عامل خود را آماده کرده ایم تا در صورت اجبار به آن رجوع کنیم.”
با این حال تصمیم تازه می تواند جاه طلبی هواوی برای سبقت گرفتن از سامسونگ و بدل شدن به بزرگترین فروشنده تلفن های همراه تا سال ۲۰۲۰ را مهار کند.