مثل همه چیزهای مهم دیگر زندگی که نکات و قوانین خاص خود را دارند و باید رعایت شوند، بیمه عمر هم نکات و مواردی دارد که به منظور بهره کامل گرفتن از آن خوب است بدانیم که چه باید انجام دهیم و چه نباید .
لطفاً به مواردی که در زیر لیست شده نگاهی بیاندازید.
لیستی از باید و نبایدهایی که باید رعایت شوند، قبل از اینکه قرارداد بیمه ای را امضاء کنید:
باید ها
– باید بررسی هایتان را انجام دهید. نرخ بیمه می تواند برای پوشش معینی تا 200 درصد از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت باشد.
– باید قرارداد بیمه و مدارک خود را در پریودهای معینی مرور بفرمائید. (سالانه، یک سال در میان….) ممکن است بخواهید آنرا افزایش یا کاهش دهید، تغییر دهید به دلیل تغییراتی که در زندگی اتفاق می افتند مثل ازدواج، جدایی، تولدی تازه، فوت ، تغییر مکان، تغییر شغل ،خرید یا سرمایه گذاری درملک و ……….
– بهتر است قبل از اینکه با یک مشاور بیمه صحبت کنید، کمی بررسی و مطالعه انجام دهید تا بدانید و متوجه باشید که چه مقدار و چه نوع بیمه ای ممکن است نیاز داشته باشید. این کار می تواند مانع از صحبت های اضافه و ناخوشایند در مورد پوشش اضافه و یا نا مناسب بیمه شود.
– باید بیمه عمری خریداری کنید که بطور اتوماتیک قابل تمدید و تبدیل (Renewable-Convertible) به نوع بهتر آن باشد البته در صورتی که بیمه عمر ترم خریداری کنید.
تمدید کردن (Renew) به شما امکان اینرا می دهد که بتوانید بیمه تان را بدون انجام دوباره معاینات پزشکی تمدید کنید ( حتی اگر در طول دوره ای که بیمه داشتید از نظر سلامتی دچار مشکل شده باشید).
تبدیل کردن (Convertible) امکانی است که شما را قادر می نماید تا بیمه ترم تان را به بیمه ماندگار) Whole Life/Permanent) برای همه عمر تبدیل کنید، بازهم بدون نیاز به انجام دوباره معاینات پزشکی.
– باید حواستان باشد که اگر سیگاری بودید و بیمه داشتید در صورت ترک سیگار چقدر تخفیف خواهید داشت زیرا این تخفیف گاهی می تواند تا بیش از 50 درصد از پرداختی فعلی شما باشد و انگیزه ای قوی برای ترک آن.
– باید بطور جدی بیمه های طولانی مدت و ماندگار مثل Universal Life وWhole Life را مورد نظر و مشاوره قرار دهید زیرا وسیله مناسبی برای سرمایه گذاری می باشند. این نوع بیمه هامی توانند به راحتی برای پرداخت مالیات ناشی از دارائیها در نظر گرفته شوند و آنها را حفظ نمایند، ضمن اینکه وسیله مناسبی برای پس انداز بازنشستگی نیز می باشند.
نبایدها
– نباید بیمه عمر را عجولانه خریداری کنید مگر اینکه کاملاً ایده وجودی و دلیل آنرا بدانید. بخاطر داشته باشید که هدف اصلی از خرید بیمه عمر یعنی تهیه مناسب ترین منبع مالی برای خانواده در صورت وقوع فوت بخصوص فوت غیرمنتظره ، در نتیجه اگر شما ندانید چه می کنید، مبلغ قابل توجهی می تواند بیهوده از دست برود.
– بیمه حادثه (Accidental Death) برای همه مناسب نیست.
مقدار بیمه عمر نباید فقط به دلیل اینکه ممکن است در تصادف فوت کنیم افزایش یابد و بی دلیل پول اضافه برای آن بدهیم.
– نباید قرارداد بیمه ای را که در حال حاضر دارید فسخ کنید و بعد بیمه دیگری را جانشین آن کنید. صبر کنید تا بیمه جدیدتان صد در صد پذیرفته شود و بعد اینکار راانجام دهید.
و آخرین توصیه اینکه:
با یک مشاور با تجربه، قابل اعتماد، مطلع و دلسوز که با کمال میل بتواند اطلاعاتش را در اختیار شما قرار دهد صحبت کنید، زیرا کار کردن با کسی که به او اعتماد دارید بسیار با ارزش است و… درآخر، تنها کسی که تصمیم می گیرد چه کند، فقط خود شما هستید.
فرحنازجاهد
(Member of Million Dollars Round Table (MDRT
کارشناس ارشد بیمه ، مشاور در سرمایه گذاریهای تضمینی