جان مککین سیاستمدار آمریکایی و سناتور ایالات متحده از ایالت آریزونا بود. وی نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۰۸ ایالات متحده آمریکا از حزب جمهوریخواه بود و در انتخابات چهارم نوامبر ۲۰۰۸ با اختلاف زیادی از سناتور باراک اوباما نامزد حزب دموکرات شکست خورد.
اسارت جان مککین از ۲۶ اکتبر ۱۹۶۷ آغاز شد. او در حال انجام بیست و سومین مأموریت بمباران بر فراز ویتنام شمالی بود که اسکای هاک A-4E او با اصابت موشکی بر فراز هانوی سقوط کرد. هر دو بازو و یک پای او هنگام خروج از هواپیما شکست و هنگامی در دریاچه تروک باک فرود آمد در آستانهٔ خفگی بود. برخی ویتنامیهای شمالی او را نجات دادند و او را به زندان مرکزی هانوی بردند.
با این که مککین شدیداً زخمی بود، اسیرکنندگان او از درمان زخمهای او سرباز زدند و با زدن و بازجویی او سعی در کسب اطلاعات کردند. او تازه وقتی مداوا شد که ویتنام شمالیها فهمیدند پدر او آدمیرالی برجسته است. وضعیت اسارت او بر صفحه اول روزنامههای اصلی درج شد. مک کین ۶ هفته در بیمارستان بود و مداوایی جزئی شد. او پس از از دست دادن ۲۳ کیلوگرم و سفید شدن موهایش در دسامبر ۱۹۶۷ به سلولی به همراه دو آمریکایی دیگر فرستاده شد که انتظار نداشتند بیش از یک هفته زنده بماند. در مارس ۱۹۶۸ مک کین به انفرادی برده شد و دو سال در آنجا ماند. او در ۱۹۷۳ آزاد شد. صدمات زمان جنگ باعث شد او برای همیشه نتواند بازوانش را از سرش بالاتر ببرد.
مک کین ریاست کمیتهٔ نیروهای مسلح سنای آمریکا را بر عهده داشت.
او در تاریخ بیست و پنج آگوست ۲۰۱۸ در سن ۸۱ سالگی به علت سرطان مغز پیشرفته درگذشت.
جان مک کین از طرفداران سختگیری بیشتر ایالات متحده در برخورد با ایران است. او در جریان یک سخنرانی در آوریل ۲۰۰۷ ین در یک جلسه پرسش و پاسخ در ایالت کارولینای جنوبی، آوازی منسوب به گروه بیچ بویز در پشت میکروفون به شوخی سر داد که در آن آواز خوانده شده: «بر روی ایران بمب بمب بمب بمب بریزیم (Bomb bomb bomb bomb Iran). این واقعه باعث واکنشهایی در مطبوعات گردید.
در هشتم فوریه ۲۰۰۸ نیز، جان مک کین اظهار داشت «من همچنان اندیشناک جاه طلبی آنان هستم، که چیرگی ایرانی بر منطقه به درازای تاریخ است. این بیانات با واکنش اردشیر زاهدی در روزنامه هرالد تریبون روبرو گردید که در آن وی «خشم و اندوه خود را نسبت به سخنان سناتور جان مک کین ابراز کرد.»[۷]
پیشتر از این در سال ۲۰۰۶، مک کین رژیم ایران را «حکومت دیوانگان» خوانده بود و اظهار داشت: «جای تاسف است که هزاران سال تاریخ پرگهر ایران اکنون منجر به یک دولتی گردیدهاست که نمیتواند در میان کشورهای متمدن جایی داشته باشد.
مک کین در ۴ فوریه ۲۰۱۳، چندر روز پس از اعلام ارسال موفقیتآمیز یک میمون به فضا توسط ایران و ساعاتی پس از اظهارات محمود احمدینژاد مبنی بر اینکه حاضر است فدایی شود و علیرغم ریسک بالایی که دارد اولین ایرانی باشد که به فضا فرستاده میشود در حساب تویتر خود نوشت: “پس احمدینژاد میخواهد اولین ایرانی در فضا باشد. مگر او همین هفته پیش آنجا نبود؟”. سخنان توهینآمیز مک کین واکنشهای مختلفی را برانگیخت. جاستین اماش، نماینده کنگره ایالات متحده این سخنان را نژادپرستانه خواند.