ظاهرا به تدریج مردم و کمپانی های آمریکائی، متوجه خطر وجود اسلحه گرم در میان مردم به ویژه جوانان، شده و تعدادی از آنان، سعی در محدود کردن فروش و استفاده از آن نموده اند.
دانش آموزان مدرسه «ماری جوری استونمن» درفلوریدا، پس از کشته شدن 17 نفر از دانش آموزان و کارمندان آن مدرسه، دست به تظاهرات و اقداماتی زدند تا سیاستمداران خفته آمریکا را از خواب خرگوشی بیدار کنند که بودن اسلحه در دست انسان های غیرنظامی، به ویژه افراد غیرمسئول، می تواند فاجعه ای جبران ناپذیر بیافریند.
دونالد ترامپ، اول گفته بود که سن قانونی داشتن سلاح را از 18 سال به 21 سال تغییر خواهد داد، اما پس از گفتگو با انجمن ملی سلاح آمریکا، حرف خود را پس گرفت. او معتقد است که فیلم ها و بازی های خشن کامپیوتری، جوانان را تحریک به استفاده از اسلحه می کند.
او نمی داند که دسترسی آسان به اسلحه، در لحظات حساس و بحرانی زندگی هر شخص، می تواند بسیار خطرناک و مرگ آفرین باشد.
در سال 2011 تعداد کسانی که با اسلحه در آمریکا خودکشی کردند، 36 نفر بود. در حالیکه در همان سال، تعداد خودکشی های با اسلحه در کانادا 5 نفر، در فرانسه 2 نفر و در انگلیس صفر بود.
تولید اسلحه در آمریکا در سال 2010، 5.5 میلیون قبضه بود که در سال 2015، به میزان 9.4 میلیون قبضه افزایش یافت.
نکته جالب دیگر، این است که رئیس جمهور نابغه آمریکا، پیشنهاد می کند که برای امنیت مدارس، بهتر است که معلمان هم مسلح شوند!
سوال اینجاست که آیا فقط در مدارس این اتفاقات می افتد؟ ما شاهد کشتارهای جمعی در کلیسا، کلوب، خیابان و سایر اماکن عمومی هم بوده ایم. حتما پس از مسلح کردن معلمان، نوبت به دانشجویان، رستوران داران و سایر مشاغل هم خواهد رسید.
دو نفر که به حد جنون با هم دشمن هستند و ناگهان تصمیم به قتل یکدیگر می گیرند، آیا با در اختیار داشتن اسلحه گرم، آسان تر به هدف خود نمی رسند؟ خطر اسلحه در دست مردم، آیا نشانه ای از بی قانونی و بی نظمی در جامعه نیست؟ این، یعنی پلیس و نیروهای انتظامی آمریکا در ایجاد امنیت در جامعه، ناتوانند و به همین دلیل، مردم قانون را در دست بگیرند.
دولتمردان آمریکائی، آنقدر خودبین اند که نه تنها امنیت نسبی برخی دیگر از کشورهای جهان اول را نمی بینند، حتی همسایه شمالی خود کانادا را هم نمی بینند تا با مقایسه با سیستم امنیتی آن، خودشان را ارزیابی کنند و به اشکالات خود پی ببرند.
می دانیم که تغییرات اخیر در مقام کنترل اسلحه در آمریکا، در واقع تغییرات چندان اساسی نخواهد بود و تا زمانی که همانند دولت استرالیا که تمام سلاح های مردم را خریداری و آنها را آتش زد، اقدام مشابهی صورت نگیرد، اوضاع اسلحه داری در آمریکا تغییر نخواهد کرد و باید منتظر حوادث مرگ آور دیگری هم باشیم.