امیرحسین قاضیزاده هاشمی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در واکنشی رسمی به ماجرای هک این سازمان گفت که از بیسلیقگی هکرها برای حمله به این مجموعه تعجب کرده است.
او ظهر روز چهارشنبه ۲۸ تیر در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت در گفتوگو با خبرنگاران تلاش کرد موضوع حمله سایبری و انتشار عمومی نامههای داخلی این سازمان در فضای اینترنت را کماهمیت جلوه دهد.
قاضیزاده ضمن اشاره به این مساله که نهاد تحت مدیریتش یک مجموعه خدماتی است گفت بنیاد شهید سازمانی دفاعی نیست که «اطلاعات مهم» و «محرمانه» داشته باشد.
این در حالی است که در میان اسناد منتشر شده از سوی گروه هکری «بختک» از این سازمان، نامههای داخلی خطاب به دیوان عدالت اداری و واحد حراست با موضوعاتی مانند شناسایی افراد شرکتکننده در تجمعات اعتراضی و قطع خدمات معیشتی آنها به چشم میخورد.
رییس بنیاد شهید تاکید کرد هک این سازمان باعث شده زیرساخت «هوشمندسازی» این مجموعه از کار بیفتد و حالا نامهنگاریهای رسمی باید «به صورت کاغذی» انجام شود.
گروه هکری بختک در اطلاعیهای که درباره حمله خود به بنیاد شهید منتشر کرد تاکید کرده بود با نفوذ به سیستمهای این نهاد، نسخههای پشتیبانی سامانه آنلاین این مجموعه، از جمله پایگاههای داده آن را به طور کامل پاک کرده است.
با گذشت حدود یک هفته از این رویداد، وبسایت رسمی بنیاد شهید بدون ارائه خدمات آنلاین در صفحه اول خود صرفا عکسی را از محتوای سابقش قرار داده است.
این اولین بار نیست که مقامهای جمهوری اسلامی در مواجهه با حملات سایبری علیه نهادهای زیرمجموعه خود چنین واکنشی نشان میدهند.
کوچک جلوه دادن ابعاد حملات هکری به سازمانهای دولتی و عدم شفافیت درباره میزان و شیوه نفوذ هکرها، به سیاست تکراری مسوولان جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
خرداد ماه سال گذشته علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در واکنش به حمله سایبری صورت گرفته علیه این سازمان به وسیله گروه «قیام تا سرنگونی» که موجب هک شدن پنج هزار دوربین مداربسته و از کار افتادن بیش از ۱۵۰ سامانه آنلاین این نهاد شد گفته بود هک این مجموعه «ناکام» مانده است.
این در حالی است که با گذشت بیش از یک سال، هنوز هم بخشهایی از زیرساختهای اپلیکیشن اصلی شهرداری تهران با نام «تهران من» به وضعیت پایدار در نیامده است.
اوایل خرداد ماه امسال نیز پایگاه اطلاعرسانی دولت در واکنش به هک شدن نهاد ریاستجمهوری با انتشار اطلاعیهای ضمن رد این مساله بر «غیرقابل استناد» بودن اسناد محرمانهای که به واسطه این حمله منتشر شده بودند تاکید کرده بود.
جمهوری اسلامی در سالهای گذشته هدف حملات سایبری متعددی قرار گرفته که بسیاری از آنها با وجود بسته بودن دسترسی به زیرساختهای فنی، از خارج کشور اجرایی شدهاند.
هک سیستمهای پمپ بنزین، حمله هکری به زندان اوین، هک سیستم گذرنامه فرودگاه خمینی و هک صداوسیما از جمله این نمونهها هستند.